torstai 31. maaliskuuta 2011

Puotiretkipäivä


Aamulla
heräsimme kukonlaulun aikaan, sillä olihan meillä edessä mukava retkipäivä. Lähdimme Inkiväärin sekä Anne ja Elina -ystävieni kanssa maaseuturetkelle Jämsään. Ensimmäiset kohteet olivat Alhon ja Lahtisen huopatehtaat. Kumpikin on 20 -luvulla perustetuttuja samalla Partasen kylässä toimivia tehtaita. Hieno kokemus oli käydä kauniin maaseudun keskelle rakennetuissa paikoissa. Lahtisella, mistä yllä oleva kuva, on kaupankäyntiä Japaniin ja Ameriikkaan asti:) Mukaan lähti pieni määrä harmaanruskeaa villalevyä, johon haaveilen peittokirjontaa tekeväni.Sitten
hurauttelimme maalaisraittia pitkin Jämsän keskustaan ja Pirkkis -kirpputorille. Löytyi lätsä ja tunikamekko muutamalla eurolla. Pajalan kenkäpuotikin katsastettiin ja kurvatiin sitten Vitikkalan kartanon pihaan. Kuvassa ihanaiset matkatoverini. Kartano onkin sitten tarina erikseen;) Kun tulimme isoon hirsitupaan, Inkeri huokasi: "Ooh!" Hänkin tajusi, että tulimme jonnekin kauniiseen paikkaan. Kartano on sisustus -ja vaatekauppa sekä kahvila. Ja sivukamarissa on museona ihana vanhanajan puoti. Kahvit juotiin ja matkatoverit tekivät kaunihia ostoksia:)
Tämä museokauppa oli minun lemppari:)


Juotiin
kahvit ja ihmeteltiin, miten se kello kipitti niin hurjaa kyytiä.Viimeinen
kohde oli Nelly-Nalle, lastenvaatepuoti. Kauppias on matkatovereideni ystävä, joten kauppaakin syntyi. Inkivääri sai kevään juhliin kauniin rimssumekon. Sitä sitten kotona kokeiltiin ja helmoja heiluteltiin:)Täällä
toimii Tildan kahvila kesäisin;) Kauppiaan tytär seuraa jalanjäljillä ja pitää pikkuruista kahvilaa vaatepuodin pihalla.                                         Pieni suloinen tytön tylleröni:)

12 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Suloisen mekon sai Inkivääri <3 Tutuista kupeista joitte kahvia;) Siellä Witikkalan kartanossa minäkin olen monesti kahvitellut ja ihaillut kaikkea kaunista!

Marianne kirjoitti...

Voi kun näyttääkin kivalta teidän päivä :)

Peurankello kirjoitti...

Kiitos mukavista kommenteista<3

Anonyymi kirjoitti...

Kuulehan sano Tiina, onko Suomessa tällä haavaa heräämässä (tai jo herännyt) halu nostaa kaikki vanha taas uuteen kukoistukseen ja kunniaan? Nimittäin Korppoon keskustan vanhassa meijerissä on hyvin saman tyylinen kauppa, tosin vain paljon pienempi, kuin tuo yllä kuvaamasi. Liekö vain sattumaa, vai onko tämä joku uusi suuntaus?

Sinänsä oikein tervetullut suuntaus! Minäkin käyn mielellään kesäisin hypistelemässä siellä Korppoon kaupassa kaikenlaisia ihanuuksia. Mutta parhaat löydöt Norrskataan olen kuitenkin tehnyt huutokaupoissa ja Paraisten kierrätyskeskuksessa, joka on muuten aivan huikean hyvä kauppa! Siellä on jopa oma osastonsa Arabian vanhoille astioille. Ostin viime kesänä meille uudet tai siis vanhat Arabian kakkulautaset ja hintakin oli lähinnä naurettava.

tv Leena

Peurankello kirjoitti...

Leena: Kaikki oikeasti vanha on noussut uuteen kukoistukseen ja sen huomaa myös kirppareilla, kun kaikesta pyydetään aika kovaa hintaa;) Siis ostajiakin on, koska voi pyytää niin paljon. Kova ruokakeskustelu velloo täällä, oletko sitä seurannut? Siis mitä panetkaan lautasellesi...lisäaineet ym. Se on hyvä, että ollaan paremmin tietoisia asioista. Joskus tosin mennään äärimmäisyyksiinkin. Kun on kukkaron nyöri tiukalla, tulee luontaisasti tehtyä ruokaa juureksista, vihanneksista ja kanasta, kalasta ja kohtuu rasvattomasta lihasta. Minua on kauan jo kiinnostanut, miten siellä? Voisitko kirjoittaa sellaisen pienen ajatuksen poikasen sieltä, voisin täällä sen "julkaista" ja sitten laittaa omia mietelmiäni omasta ruokapöydästä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän voin toki kirjoittaa. Näyttää siltä, että Suomessa ollaan liikkumassa vähän saksalaisempaan suuntaan ruuan suhteen.

tv Leena

Leena kirjoitti...

Kiva retki ollut teillä. Ihania paikkoja ja tavaroita. Suloinen mekko Inkerille.

Sirkku kirjoitti...

Kerrotko tuosta museokaupasta tarkemmin. Oliko se vain museo, vai oliko nuo näkyvillä olevat tuotteet myynnissä? Jos oli, mitä kaikkea sieltä saattoi ostaa?

Peurankello kirjoitti...

Sirkku: Ymmärtääkseni se oli vain museo. Pirkkis -kirpputorillakin oli aivan ihana iso kulmakaappi täynnä tuollaista oikeasti vanhaa puotikamaa, mutta nekin vain somisteena.

Kirsikka kirjoitti...

Hirmu kivalta vaikutti teidän reissu, itsekin mielelläni lähtisin tuollaiselle kierrokselle. Museon kauppa näyttää tosiaan aika herkulta. Suloinen pieni tylleröinen tuo inkivääri, juurihan meilläkin oli yhtä pieni...ja nyt jo pikkiriikkisen isompi ;)Aika menee aivan järkyttävää kyytiä ja kohta jo hoitovapaakin alkaa lähestyä loppuaan, nyyh!

Sirkku kirjoitti...

Olisi muuten aika kiva liikeidea etsiä myyntiin "vanhanaikaisia" tuotteita ja yhdistää vaikka vanhojen tavaroiden/antiikin kanssa.

Nova Melina kirjoitti...

Onpa suloisia ja persoonallisia pehmoja. Muutenkin kuvissa on mukava tunnelma. Kiitos muuten vinkistä jonka jätit blogiini! Mulla jäi epähuomiossa siihen vastaamatta ja nyt siitä on jo niin kauan että se tuntuis hölmöltä. :)