tiistai 1. maaliskuuta 2011

Pomppuja ja politiikkaa

                                                        Vili  ja voltti

Kivaa
ja maukasta, sanoisivat pojat. Maukas tarkoittaa kuulemma nykyään samaa kuin hieno juttu. Nimittäin eilen olimme serkkulasten kanssa koulun kentällä pelaamassa ja mäen laskussa. Tsemppasimme lapset kävellen matkaan, vaikka koulu ei ihan nurkan takana ollutkaan. Pidättäydyin sanomasta: "Kun me olimme lapsia käveltiin joka paikkaan..." On kuulemma vakiolauseeni nykyään;) Kivat pelit oli ja Inkivääri steppaili pitkin poikin tohkeissaan. Kotimatkalla alkoi porukka jo hyytyä, mutta tilanne parani huomattavasti, kun Kari loihti kotona pastat ja kanakastikkeet.

                                                            Lauri ja luuppi
Sitten
lennossa juoksimme hallille telinevoimistelusaliin pomppimaan. Sananmukaisesti, aikuisetkin kokeilivat taitojaan trampalla. Voi että oli hauskaa:) Kolmen ystäväperheen kanssa vuokrasimme salin tunniksi ja kohtuullisella hinnalla vieläpä. Lauri käy siellä viikottain telinevoimistelussa ja tunnemme paikan. Illalla oli serkkuperhe täällä saunomassa ja iltapalalla. Puhuimme oikeasti politiikkaa ja se on hyvä se! Kyllä se on ihan tarpeellista vähän vaalien alla paneutua mielipiteiden vaihdantaan.

                                                                       Inkivääri ja Veera pomppimassa

Mahtava
keli jatkui tänään. Vain 5 astetta pakkasta eli erinomainen hiihtokeli. Lähdimme ystäväperheen kanssa Ladun majalle. Kari jäi Inkivääriä nukuttamaan ja Aapo elbaamaan viime päivien urheiluista ja keräämään voimia illan treeneihin. Kohta suunnataan kohti Killerin kuplaa jalkkisharjoituksiin. Kun mukavalta hiihtoretkeltä kotiuduttiin, Lauri nukahti lattialle maton päälle. Hälytyskellot soivat mamin aivoissa, miten vilkas duraselimme näin väsähti. No, hänen herättyään mitattiin kuume ja sitäpä olikin ihan runsaasti. Kiukkuinen Inkivääri oli myös kuumeessa. Harmittaa, että lomalla joudutaan sairastamaan. Mutta ei mahda minkään. Hoivataan nyt pienoisiamme parhaamme mukaan!
 

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Harmi, kun teillä taas sairastellaan. Joo, "maukas" on meilläkin vakio sana. Meidän nuorimmaisen kaveri muutti uuteen omakotitaloon ja siellä on kaikki "niin maukasta". Saunakin on siellä tosi "maukas". Käykääpä katsomassa minun blogia (tuumasta-toimeen.blogspot.com), en tiedä onko se niin maukas...

Peppi kirjoitti...

No voi harmistus, että lomalla sairastuu. Toivottavasti ei ole monen päivän juttu ja ehtii vielä nauttimaan vapaapäivistä.
Miulle ihan outo tuo "maukas"-sana. Saas nähdä milloin näille kulmille rantautuu. Pitäisköhän lanseerata itse?! :)

Anonyymi kirjoitti...

Paljon voimia sinne ja pikaista paranemista pikkuisille!! t. Elina P

Anonyymi kirjoitti...

Näin ulkosuomalaisena menee suomenkielen trendit niin minulta kuin lapsiltakin kokonaan sivu suun. Vai on nykyään kaikki maukasta, sehän hauskaa! Annathan Tiina meidän jatkossakin maistella näitä nykysuomen uutuuksia!

tv Leena