maanantai 7. maaliskuuta 2011

Puotipäivä ja pusujaTämä
päivä on mennyt huisin nopeasti. Aamulla Inkeri heräsi kuuden jälkeen höpöttämään iloissaan. Me vähemmän iloisina...Mutta siitä se päivä vierähti käyntiin. Aamupäivällä maalasimme Inkun kanssa vanhoja taulun kehyksiä ja virittelimme niihin rautalankoja. Niistä tuli puotiin muistitauluja. Kun Inkivääri meni unille viimeistelin puutamia kasseja ja valmistelin puotiin lähtöä. 

Virittelin
pajusermit kuvausta varten. Näin itselle jää muistiin kaikki tällä hetkellä valmiit ja puotiin lähtevät kassit. Toinen kasa on sellaisia, joita ei ehkä puotiin viedä vaan myyn niitä muualla. Osa on myös keskeneräisiä aihioita ja kehitteillä olevia ideoita. Kuvissa kassit ovat armottomassa sekasotkussa, täytyy sitten puodilla laittaa ne selkeämmin esille.


Iltapäivällä
matkasin puodille, eli tässä kuvaa teillekin. Puoti on Katriinan kauppa, keskustassa olevan liikkeen laajennus. Liiketila on jyväskyläläisille tutulla paikalla, ennen Laukaantien isoa kirpputoria samalla puolella tietä. Iso vaalea rakennus on ollut aiemmin armeijan käytössä. Nyt siellä on useampi liike, esim. armeijan ylijäämäkauppa. Tässä ote Katriinan kaupan nettisivuilta:

Noudatamme kaupassamme kolmea suuntaviivaa: ekologisuus, lähituotanto ja kierrätys. Valtaosa tuotteistamme on luonnonmukaisin periaattein valmistettuja, useat myös paikallisesti tai lähellä tuotettuja.
Mielikuvituksemme pääsee valloilleen, kun kehitämme uusia tuotteita kierrätetyistä materiaaleista. Arvostamme käsin tehtyjä tuotteita - myynnissä on niin suomalaisten käsityön taitajien tuotteita kuin omaakin tuotantoa. Lähes kaikessa on käytetty kierrätettyjä materiaaleja. 
 
Olemme suoraan yhteydessä tuottajiin aina kuin mahdollista: Tuoreet viljamme tulevat luomutilalta Petäjävedeltä, maukas luomuhunajamme Korpilahdelta, kotimaisten marjojen täysmehut Äänekoskelta, kotimaisista viljoista ja marjoista valmistetut myslit Kangasniemeltä, herkullinen mansikkahillo Väätäiskylästä, ekologiset ja persoonalliset pesuaineet Kuopiosta ja sama linja jatkuu monissa muissakin tuotteissamme. Valikoidut Second hand -vaatteet 50-, 60- ja 70-luvuilta saavat kauppamme kautta uuden elämän. Globe Hope -vaatteet ja laukut kierrätysmateriaaleista kuuluvat myös valikoimiimme.


Näitä
portaita voi sitten kipitellä 400 neliön puotiin toiseen kerrokseen;) Tilaan tulee myös 100 neliön Glope hope -osasto sekä Sisustuskärpäsen sisustussuunnittelu -ja myyntituoteosasto. Varmaankin myös paljon, paljon muuta, mistä en tiedä vielä. Virpi -kaupan omistaja tuli tervehtimään ja vei tuotteeni kauppaan. En vielä päässyt puotiin sisälle, hän sanoi, ettei halua niin keskeneräistä näytellä vielä;) Perjantaina sitten ehkä sinnekin päästään. Tässä kaikessa se päivä vierähti. Illalla oli Karin veli Ora ja pojat Tiitus ja Luukas meillä iltakylässä. Nyt olisi aika iltapuuron ja pusujen;) Ne me olemme kaikki, tekin siellä ansainneet:=) Miten muuten pusu tehdään näillä merkeillä? Halit on vissiin xxx.

13 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Voi, olen niin iloinen puolestasi, että olet saanut noin upeita käsitöitäsi esille ja myyntiin <3 Tuonne talolle täytyy päästä!!! Haleja täältä <3

malla kirjoitti...

kyllä!kerrassaan ihania kasseja!!!ja tuotemerkki on just niin passeli,tosi hyvä!:)

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon Tiina, sä olet tosiaankin laittanut tuulemaan! Ihailtavaa energisyyttä neljän lapsen äidiltä.... oisinpa mäkin yhtä energinen. Jochen tuossa juuri ihmetteli nähtyään kuvat myyntiin menevästä laukkukokoelmasta, että "onko se Tiina nyt tosissaan vaihtamassa ammattia????"

tv Leena

Peurankello kirjoitti...

MaMMeli, Malla ja Leena: Kiitos rohkaisusta! En ole vaihtamassa ammattia, nautiskelen vaan nyt tästä mahdollisuudesta tehdä vain itse asioita itseni kanssa. Opettaminen on oma lajinsa ja myös niin rakas ja inspiroiva juttu!

Peppi kirjoitti...

Onnea onnea - aivan huippu juttu ja kun siihen on mahdollisuus, niin hienoa että toteutat unelmiasi!
Ja vielä uudet kehut tuolle tuotemerkille - tykkään tosi paljon fontista, väreistä, asettelusta. Ihana. Sopii niiin hyvin kasseihisi!

Marianne kirjoitti...

Kiitos ihanasta arpajaisvoitosta <3 Ja paljon onnea tulevaan.

malla kirjoitti...

mullon sulle blogissa pikkuhaaste!:)

Kirsi kirjoitti...

Ihanalta näyttää,täytyy tulla livenä kurkistelemaan,kunhan puoti avataan,saman kylän "tyttöjä" kun ollaan=)Ihanaa Naistenpäivää!

Aamukahvi kirjoitti...

Uskomatonta! Millä vauhdilla olet tehnyt asioita!
Milloin tuo kauppa avautuu??

Logo ja nimi täydellinen pari.

Liikuttavaa avata loman jälkeen blogisi ja nähdä mitä olet saanut aikaan. Olen iloinen puolestasi.

Peurankello kirjoitti...

Peppi: Kari oli muikeana kehuistasi:)
Malla: Oi, sinä yllätit minut ihanasti, kiitos!:)
Kirsi: Vau, saman kylän tyttöjä! Voihan olla, että jossain sitten törmäämmekin.
Aamukahvi: Sinua olikin jo ikävä! Soitellaan pian:)

Peurankello kirjoitti...

Marianne: Kiva, että paketti tuli perille! Hyvää Naistenpäivää!

Anu kirjoitti...

Mahtavaa! Onnea uudelle aluevaltaukselle! Sopivasti vielä naistenpäivänä. Ja todella hieno tuotemerkki. Kelpaa katsella!

Anonyymi kirjoitti...

Olipas tämä naistenpäivä! Hurraa sinulle!!! Une