tiistai 8. maaliskuuta 2011

Parhainta Naistenpäivää;)


Mitä
parhainta Naistenpäivää te ihanaiset naiset! Ja kaikki miehet, jotka saatte naisenne hehkumaan ja iloitsemaan itsestään;) Minä juhlin itsekseni aamupäivällä paistettuani laskiaispullat. Hetki kahvikupin seurana ja ajatukset vain itselläni. Aapo tuli koulusta ja huomasi lehdestä naistenpäivän ja kauhistui: Ollaanko me unohdettu? Sitten hän muisti, että se olikin äitienpäivä, mitä kuului muistaa. Nauroimme yhdessä ja lohduttelin häntä. Siinä tiskejä tehdessään hän kuitenkin onnitteli minua ja halattiin ja hymyiltiin.


Sain
Villa Honkasalon ihanaiselta Mallalta haasteen: KUKA,MITÄ,MILLON JA MISSÄ?!!

Kuka?
Peurankello eli Tiina Maria. Lempikukan mukaan blogin nimi:) 41v., yhden hyvän miehen vaimo, kolmen rakkahan pojan ja yhden pikkiriikkisen Inkivääri -tytön äiti, tällä hetkellä onnekas kotiäiti, muulloin luokan-ja kuvataideopettaja, armoton puutarhan rakastaja ja vanhan tuunaaja. Tällä hetkellä innokas (liiankin;) toiminimen perustaja ja sisustuskassien ompelija. Lapsuudessa lappilainen, nuoruudessa savolainen ja nyt arvokkaana;) aikuisena keskisuomalainen. 

Mitä?
Bloggaa ensimmäistä vuotta ja on hurahtanut siihen. Kamera kulkee mukana, se on vanha rakas harrastus. Opiskeluaikana jopa itse kehitin kuvani.

Milloin?
Inkivääriä nukuttaessa, hän höpisee unilaulujaan ja minä naputtelen ja laulelen unibiisejä. Useimmiten iltanukutuksen aikaan tulee postailtua. Kuvia napsitaan päivällä ja lapsetkin ehdottelee hyviä kohteita kuviksi ja postauksen aiheiksi:) Esikoinen on alkanut miettimään omaa sähkökitarablogin perustamista.

Missä?
Sängyllä tyynyt selän takana.

Lähetän haasteen eteenpäin Pikku-Ketun puuhamaan Pepille ja Croissantin Aamukahville



Istutimme 
Inkiväärin kanssa yrttejä. Joulun alla kävin Plantagenissa ja kassalta sain joulupaketin: kolme yrttiruukkua multineen ja siemenineen. Nauratti saada jouluna sellainen lahja, mutta nyt oli mukava fiilis istutella korianteria, basilikaa ja meiramia. Viimeisin ei ole erityinen suosikkini (osaatko käyttää...). Rakkahin yrttini on ehdottomasti timjami. Sitä kasvatan aina isot määrät. Yllä kuvassa viimeiset kuivattamani. Erityisesti uunikasviksissa ihan parhautta!



Perheen
yksi lempikeitoista on tämä, kananuudelikeitto. Vaikkakin nuudelit eivät ravintoarvoiltaan oikein meikäläisen maalaissuomalaisjuures -intoilu kategoriaan sovikkaan, niin nuorison suhteen on joskus hyvä tehdä kompromisseja. Keittoon en aina kaikkea laita, tänäänkin fenkolia ei ollut, vaikka se onkin ehdoton suosikkini tässä keitossa. Kevätsipulia ei myöskään aina saa. Ah, hyvää tuli:P 

On
ollut välipäivä ompelusta. Raivasin kaikki pöydät langoista ja kankaista ja pitsiröykkiöistä. Työhuoneeseen laitan ompelupaikan ja ostinkin jo läpinäkyviä säilytyslaatikoita kankaita varten. Olen hassu; kaikki pitää näkyä, värit ja kuosit inspiroi. Nyt perhe syömäääään!  

10 kommenttia:

Emmi kirjoitti...

mulla on edelleen tallessa yo-lahjaksi 1993 saamani valokuva, jonka olit ottanut Tallinnassa ja kehittänyt Jkylässä :) se on tosi hieno, raollaan oleva portti; ajankohtainen varmaan kaikissa elämäntilanteissa!

Anonyymi kirjoitti...

Parhainta naistenpäivää kaunis ja ah, niiin puuhakas siskoni!! Juuri totesin Antille, että kyllä se Tiina on ehtiväinen,nyt sillä on jo siemenet ruukussa, täällä vasta suunnitellaan ;)
Antti siihen, että kyl säkin sitten kun Eppu on isompi!
Voi, toivottavasti pian päästään käymään ja kattomaan ja ostattelemaan sun ihania kasseja puotiin!
T kassu :)

Kirsikka kirjoitti...

Ihana tuo Aapo :) Ja haluaisin myös kaikki kankaat ja värikkäät jutut näkösälle (jos olisi se oma työhuone) ne oiekasti inspiroivat tosi paljon!

HUVIlassa kirjoitti...

Hei vielä kerkeän1

siis; suloista naistenpäiväniltaa peurankellolaan! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä sä laitat kanan ja nuudeleiden ohessa keittoon? Me tehtiin kanssa kerran, ostettiin tosta naapurin viljelijältä vastateurastettu kana ja tehtiin siitä keitto. Mutta mä laitoin vain porkkanoita ja nuudeleita - edes sipulia en voinnu laittaa lasten takia. Mitä muuta sinne voisi lykätä?
tv Leena

Peurankello kirjoitti...

Leena: Laitan herneitä, maissia, meillä menee sipulikin:) Kookosmaito tuo sen maun ja kunnon mausteet!

Anonyymi kirjoitti...

Ooo, kookosmaitoa, teillä on selvästi gourmet keittoa. Mitä mausteita sä laitat?

tv Leena

Peurankello kirjoitti...

Leena: kanafondia jos on, tabascoa reilusti, rakuunaa, timjamia, chiliä, sitruunaa livenä, teriyakia...Syödessä Kari ja Eero lisäävät vielä kaikkea, millä saa lisää hottia!

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän vietetä ihania naistenpäiviä siellä sinun ihanassa tulevassa puodissasikin... Une

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki kunnioitukseni. Mä huomaan, että tää mun kanakeittoni on ollut enemmänkin sellainen maalaisversio ;-). Mutta maukasta sekin!

tv Leena