tiistai 1. helmikuuta 2011

Maan yllä taivas, Taivas on


Olen

auttamattomasti kukkaihminen. Sain tänään Katja-Mari -ystävältä kimpun ruusuja ja voi sitä fiilistä, kun laittelin kimppua veteen. Asuisin mielellään maassa, jossa kukat olisivat älyhalpoja ja niitä ostettaisiin aina torilta ja viikonloppuun kuuluisi kimppu. Naapurit (hollanti-suomiystävämme) ovat näyttäneet tässä oivaa esimerkkiä ja minäkin olen saanut viikonloppukimpun heiltä;)


Uuni

oli kovalla käytöllä tänään. Mirja -ystävän kanssa leivottiin perunarieskoja, sämpylöitä ja tehtailtiin salaatteja opettajien ja koulun hallituksen väelle. Hauskaa ja leppoisaa oli. Itse en iltaan mene, kun mulle tulee Kertut tänään. Yeah, meidän ompelupiiri:) Pari Kerttu -ystävää oli myös Jippu -konsertissa ja saadaan tänään päivittää tuntemukset. Kovasti aavistelen, että samoilla fiiliksillä ollaan.

Tässä

Kerttu -kuvia. Erityishuomio keskimmäisen kuvan hamoseen. Sen taiteillut Kati on armoton tuunausidolini. Hänellä on muuten hienoja koruja nettikaupassa: Lumisiivet. Juttu luisti neulomusten seassa ja ilta koitti liian pian. Tässä pikkuInkivääriä nukutellessa vielä pieni aatelma mummistani. Olen tänään häntä ajatellut:)

Kun

pikkutyttönä leikittiin Rantahovin eli mummolani rappusilla, niin mummi se siinä saattoi touhutessaan laulaa taivaslauluja. Hän usein puhui, että jos ensi kesään eletään. Muistan harmitelleeni mummin sanoja, että eihän hän saisi mihinkään lähteä. Mummi eli siitä vielä pitkään ja dementoitu vasta paljon myöhemmin. Hän oli minulle todella rakas mummi. Monella tapaa idolini! Joskus olen saattanut kertoakin, että hän suuttui ainokaisen kerran vasta sitten, kun olimme pesseet ne kanat paloruiskulla. Nahkamunia poloiset munivat viikkotolkulla. Minulla on haave tulla sellaiseksi mummiksi, jolla on iso kaappi täynnä tilkkuja ja lankoja, koukkuja ja nappeja. Siksi...että kun lapsenlapset tulevat, me tehdään kaikkea hauskaa yhdessä:)

8 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Voi, kuinka suloinen pikkutyttö lepäämässä hello kittyn kanssa <3

Tiedätkö esikoiseni asuu sielläpäin ja hän on näyttänyt minulle joitakin ihania paikkoja esim. Muuramessa on ihana Wilhelmiinan kammari :)Mutta lisää vinkkejä tietysti otan mielelläni vastaan;) Kirpputori Silinteri on myös tyttöni lempipaikka:)

Sirkku kirjoitti...

Tykkäsin noista ahkerista käsistä neulomassa... Tuli hyvä fiilis. Ja tosta viikonloppukukkakimppuajatuksesta tykkään. Mä kaipaan kukkia eniten kevään korvalla. Kun asuttiin Englannissa, pääsiäisen aikaan kaikki kadunkulmat oli täynnä (niin ainakin muistini kertoo minulle) narsissien myyjiä. Niitä sellaisia isoja torvisia irtonarsisseja, joita tällä ei juur harrasteta. Niitä mä kaipaan. Mut näilläkin hinnoilla viikonloppukukat vois suoda itselleen ilostuttamaan!

Peurankello kirjoitti...

Voi miten kivat kommentit:)

Peppi kirjoitti...

Tuo Kerttu-kerho on ihana! Ihan kade. Sanoin jo joskus tässä miehelleni kun jäin työttömänä kotiin, että lähdenkö istumaan&neulomaan johonkin käsityökauppaan, kun haluaisin ihmisiä nähdä ja kiva olis höpötelläkin.. Mutta noin ystävien kesken paljon hauskempaa!

Peurankello kirjoitti...

Peppi: sun pitänee sitten perustaa ihan oma kerho:) Pyydät muutamia mukaan ja he voivat muutaman ystävän pyytää. Niin meillekin kävi, ei kaikki tunnettu toisiamme. Vuoden jälkeen ollaan jo hurjan paljon tutumpia;)

Leena kirjoitti...

Olipas kiva nähdä kuvia meidän Kertuista. Kerho on todella henkireikä ja kiireettömin asia elämässä. Aivan mahtava ! Ja saadaan vielä keksejäkin...

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista, kaunista... Une

Karibaldi kirjoitti...

Pitäisköhän perustaa Perttu-kerho?