tiistai 15. helmikuuta 2011

Parsakaalia, menestysmökkeröitä ja appelsiinichocoja

Ruusukassi valmistui, ruusuke vielä työn alla:)
                                  Arvontaan pääsee osallistumaan Arvonta -postauksen kohdalla!
Oli
katujyräaamu, eli olo huteran hatara valvotun yön takia. Inkerin tauti ottaa vieläkin koville, pikkuinen heräilee, on herkkis niin öisin kuin aamuisinkin. Karin kanssa ei meinattu ylös päästä ja niinpä muu porukkakin ontui kouluun. Eero ajallaan, Aapo myöhästyen reilusti ja Lauri jäi vielä toipumaan. Oli mies lakananvalkea aamulla ja valittu oloaan. Tunnin päästä väri palasi poskiin ja mies oli ihan terveen oloinen. Päivällä Inkivääri oli jo hauska oma itsensä ja parsakaalisoppa maistui.

Karin
lapsuudessa syötiin menestysmökkeröitä. Voita, kauraryyniä, kaakaojauhetta ja sokeria sekaisin ja palleroisiksi. Lapset ovat meilläkin niitä valmistaneet, mutta tänään hyvin samaan tyyliin valmistui Aapon hyppysissä uudenlaisia mökkeröitä. Appelsiinikrokanttisuklaamuruja, kauraryynejä, hasselpähkinärouhetta, voita, kaakaojauhetta ja tomusokeria. Palleroisiksi ja jääkaappiin jähmettymään. Appelsiinichocoja, keksi Aapo:) Liian makeita, uh. 

4 kommenttia:

Aatsa kirjoitti...

Joskus viime vuosituhannella kun Kaisa oli vielä
kymmenen korvilla kävimme hänen kanssaan kerran kuussa Sln:sta käsin katsomassa halvaantuneena arvauskeskuksen vuodeosastolla majaillutta "pikkumummia". Usein Kaisa teki mummille kortin ja teksti oli "Parane pian". Samaa pikaista paranemista toivottelen nyt minäkin erikoisesti Pikku-Inkerille. Lähden ajamaan Lapuan hyppyrimäkitalkoisiin, joista on päivitettyä juttua veteraanimakihyppaajien Vieraskirjassa (noin yhdeksästäsadasta "jutusta" on miun tekeleitä suurin osa. Jos lasketaan sanojen tai kirjainten määrän mukaan, niin ehkä jopa 90%.

Anonyymi kirjoitti...

Mökkeröistä tuli mieleen Antin Enonkosken perheen "kaakaupurskutus"! :)
Eli makeannälässä laitettiin kermaa,tummaa kaakaujauhoa ja sokeria pieneen kahvikuppiin ja vatkattiin pikkulusikalla "purskutukseksi ja avot! eiku herkuttelemaan...huh, melko makeeta..
T kassu :)

Leena kirjoitti...

Ai miten aurinkoinen tyttö ! Kyllä teillä nyt sairastellaan...

Anonyymi kirjoitti...

Rupeaapa tekemään mieli menestysmökkeröitä, mutta on paras syödä vain mielikuvituksessa, kun on ylipainoa. Ihania kuvia taas! Une