maanantai 10. tammikuuta 2011

Valoja maailmaan!


Aamulla

odotti tietokoneella viesti, tehdäänkö tänään kynttilöitä? Ilahduin ikihyväksi Elina -ystävän ehdotuksesta. Lapsilla alkoi koulu ja Kari kiirehti töihin. Me Inkiväärin kanssa tärkeenä jäätiin kotiin, mutta silti oli vähän haikea mieli. Kukas meitä tarvitsee? Ennen kuin vaivuttiin apatiaan tuli tuo ehdotus. Kynttilätalkoot saivat puhtia aamutouhuihinkin. Kummasti koti siistiytyi ja tiskit hävisivät koneen kitaan. Nakkikeitto hellalle ja kahvit latinkiin. Elina saapui ja mukavan turinamme säestämänä syntyi tölkki-, lasi- ja posliinikuppikynttilöitä sekä takkaruusuja. Nyt saavat Kuopion lintukotolaisetkin lisää leivinuunin sytykkeitä:) Elina oli löytänyt kirpputorilta kauniita tuikkulaseja ja niihin syntyi uudet valot. Ananas -ja tonnikalatölkit saivat uuden mahdollisuuden loistaa. Ja tuo krumeluuri venäläinen posliini sai valkoisen hunnun. Se on lempivaloni aamukahveella!


Talkoiden

lopuksi mietimme tapetointi-ideoita koteihimme. Näytin omat näytepalani Elinalle ja hänpä ehdotti tapettipostausta. Tässä ne sitten ovat, Tapettitalon 50 - 60-lukulaiset mallit. Mikä sinua miellyttää eniten ja miksi? Tapetti tulisi työhuoneeni yhdelle seinälle. Miesväen mielipiteet hajosivat kovasti.


Illan kaksi parasta: hetki kahden Aapon kanssa kaupungilla; yhteyden ja ilon tunne oli molemminpuolinen. Iltapala koko perheen kesken; tonnikalaleivät hävisivät puliseviin ja hymyileviin suihin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo sininen lintutapetti on sinun näköisesi ja runollinenkin niinkuin sinä. Une

Anonyymi kirjoitti...

Mä komppaan Unea:)
Mutta ehkä myös vasemmalta kolmas siniviheräkin sopis sulle, se on tyylikkäämpi, lintutapetti on hauska..ja keltainen on iloinen...pitäiskö sinne saada valoa, sitten keltainen...vaikeeta on:)RIKU

Anonyymi kirjoitti...

Mä tykkään henk. koht tosta reunimmaisesta vasemmalla kun tykkään limestä (ja vihreästä ylipäätään) ja kuvio on selkeä. Mut sikäli oon vähän jäävi kun en juuri sinisestä tai keltaisesta tykkää sisustuksessa. Hienoja kyllä noi Tapettitalon tapetit! Ja kivoja kynttilöitä oot/te tehneet myös!