maanantai 17. tammikuuta 2011

Älä tule sairastupaToivottavasti

tämä olo on vain väsymystä, eikä flunssaa. Kolottaa, silmiä punottaa ja armottomasti väsyttää. Emme huoli flunssa sinua vieraisille. Et kerta kaikkiaan ole tervetullut. Yskä on ollut jo yökylässä. Pienin mies sai Vicksiä rintaan, yskänlääkettä ja nenäsuihketta. Valkosipuli on vielä kokeilematta. Tänään Lauri pohti pitkään, miksei maailma voisi olla täydellinen. Häntä harmitti hirveästi tukkoinen nenä. En ole itse päässyt kipeänä ehkä noin filosofisiin pohdintoihin nuhan syy -ja seuraussuhteista.

Keski-ikä on kuitenkin ilmeisesti päällä, kun kirpparilta tarttuu pitsiä, reikäommelta ja kirjontaa. Yllä olevat ihanaiset liinat olivat puolella hintaa. Siis muutamalla eurolla ihka oikeat ja käsintehdyt. Ihan melkein hävetti ostaa niin halvalla. Taittelin ne huolella kulmakaappiin, kuin morsian kapioarkkuunsa;) Amaryllis avasi kolmannen kukkansa ja työntää myös lisää nuppuja. Vau, mikä belladonna!

Amaryllis (Amaryllis belladonna) on Etelä-Afrikasta kotoisin oleva sipulikasvi, jota käytetään myös leikkokukkana. Sen viljely on aloitettu Hollannissa noin vuonna 1620. Puhekielessä amarylliksellä tarkoitetaan usein Hippeastrum-sukuun kuuluvia ritarinkukkia: jaloritarinkukkia ja jouluamarylliksiä.
Siskot

ja ystävät ovat kiikuttaneet minulle kankaita. Kori alkaa täyttyä ja ideoitakin pursuaa. Siksikään en huoli mitään tauteja tänne. Huomenna Kertut kokoontuu kutomaan ja kevättä suunnittelemaan. Lähden vaikka pää kainalossa!


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Me kokeilimme valkosipulihaketta sukkiin yöksi ja melkein pitkittynyt yskä jäi sille tielleen. Nuhaan ei tehonnut samalla kertaa, mutta toisella lapsella sekin lähti. Suosittelen, ja vielä hunajaa.
-Kirsikka-

Kirsikka kirjoitti...

Ihanat pitsilöydöt, eihän niitä voi jättää ostamatta jos edullisesti tulee vastaan. Ja kivan pirtsakat nukenpeitto ja tyyny tuolla alempana ;)Meilläkin amaryllis vielä kukkii ihan täysillä. Oikeastana aika kiva, että vasta nyt, jouluna on niin paljon kaikkea muuta ja jää jotain iloa joulun jälkeenkin. Toivottavasti flunssa pian hellittää, me olemme säästyneet siltä vielä, kop, kop.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä kahdeksan kukkaa kannattanut amaryllis kaatui eräänä yönä ja sain leikkokukat. En todellakaan toivo sinne tautia. Toivottavasti Laurikin pian paranee. Une

Johanna kirjoitti...

Tulin vastavierailulle. Ja klikkailen kyllä itseni lukijaksi :)

Mutta eihän pitsit tee ihmisestä keski-ikäistä tai sitten mäkin joudun luokittelemaan itseni saman kastiin ja ikää ei kylläkään ole vielä kuin 26 ;)

Anonyymi kirjoitti...

Mäkin olen havainnut itsessäni liinataipumuksia kirppareilla. Vielä joku vuosi sitten ajattelin, että miten joku innostuu jostain pellavaliinoista...miten pitkään olet ajatellut olla kotona söpöläisen kanssa? Jaana Tenni