keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Täyttä elämää

"Onnellisin

olet silloin, kun et lainkaan kysy
itseltäsi, oletko onnellinen vai onneton,
kun unohdat itsesi ja täytyt siitä
tehtävästä ja tekemisen ilosta,
jossa tunnet tekeväsi jotain omaa,
hauskaa ja jopa hyödyllistäkin."

-Claes Anderson-

Tähän kiteytyy tämä päivä ja oikeastaan menneet viikot. Kun istahdan hetkeksi ompelukoneen äärelle ja ideoin ja ommella surautan jotain. Kun Herra 3. tulee ensimmäisenä punaiset posket hehkuvana koulusta selostaen jo eteisestä mennyttä päivää. Kun Inkivääri löytää meikkipussini ja maalaa koko nauravan naamansa huulipunalla. Kun Herra 2. kertoo, kuinka monta luokkakaveria tuleekaan tänään mäkeen ja Herra 1. lompsii koulusta ja koluaa jääkaappia nälkäisenä ja halaa mammaansa. Ja kun K tulee puuskuttaen kauppakassien kanssa ja moiskauttaa jo oven raossa omiin menoihinsa menevälle vaimolleen pusun.Eilinen

menneiden muistelu jäi päälle. Jatkoa seuraa tulevissa postauksissa. Isäni antoi vinkin "Kansa taisteli - miehet kertovat" -lehdestä, jonka kannessa Toivo -pappani, siis isäni isä komeasti soittaa sotapojille. Pikkupappa, kuten häntä kutsuttiin mummin pienen koon vuoksi;) oli sodassa viihdytysjoukoissa, muusikko kun oli. Tuo lehti täytyy ehdottomasti kaivaa esiin kirjaston arkistoista. Pappa muuten soitti viulua sekä haitaria.

Nyt saatte kuvan K:n isoisän kirjoituskoneesta, jolla hän kirjoitti Mannerheimin palkitseman sota-aiheisen kirjan, Sissinä ja motinvartijana. Toisessa kuvassa on isoisän matka-arkku, missä säilytettiin hänen käsikirjoituksensa. Nyt ne ovat mumman arkistoissa. Saimme K:n kanssa lukea myös näiden hänen isovanhempiensa kirjeenvaihtoa joku vuosi sitten. Se oli aikamoinen kokemus, uskomattoman kaunista ja herkkää kirjeenvaihtoa.Nyt

tämä mimmi lähtee nukkumaan, Huomenna on niin täyteläinen päivä, aamulla Herra 3. luokkaa kuskaamaan uimahalliin, sitten pikkuista Inkivääriä unille ja myyjäiskaman viimeistelyä ja sitten koululle laittelemaan iltaa varten pöytiä. Luvassa on tunnelmallinen ilta! Tämän illan joulupajasta laitan kuvia myöhemmin. Voimarutistuksia sinulle!

Kotiliesi -blogissa on muuten kiva arvonta! Täällä!
Peikonpoika -blogissa on joka päivä hauska joulukalenteriarvonta!Täällä! 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi ihanaa Inkivääriä!
Selvä nuoren neidin alku kasvamassa, kun ymmärtää äitin meikkipussin päälle..;)
Tuo samainen Clasun teksti on ollu mulla männä vuosilla seinällä roikkumassa, siinä kyllä kiteytyy hienosti onnellisuus, ah kun sen vaan aina muistaisi..!
Lahja-mummin kanssa puhuin tänään puhelimes ja mummi kertoi askartelu-kerhonsa jutuista, minä taas kehuin tätä sun blogia ja kaikkia kauniita kuvia sun käsitöistä ja harmittelin kun Lahjalla ei ole tietokonetta että pääsis näkemään tämän..Ehkä saadaan hankittua se porukalla mummolle joskus!
T:Kassu-sisso :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa tekstiä Timppa! Lapset tulee juosten kun huudan, että kuva Inkeristä! Lisää niitä! Miten ihmeellä sä ehdit kaikkea? Jos mä tässä nyt hetken istun, niin homma kusahtaa, joo kusahti jo...enkä vieläkään ole aloittanut yhtään joululahjaa, niitä on niin tyhmää ostaa kaupasta..millon se eläke alkaa?

Peurankello kirjoitti...

Hei te sisko -kullat!
Kassu: Ehdottomasti mummille kone, kun niin kaipaan hänen kanssaan pitää yhteyttä.
Riikka: Nyt se Irmeli tiluuseen, niin kyllä kotiäitiyden ihanuudet taas koittaa;)