perjantai 24. joulukuuta 2010

Kaikki kauniit muistot
Kaiken

elämän huiskeen keskellä, mitä seitsemän lasta ja viisi aikuista tänään sai aikaan löysin itseni ajattelemasta useampaan kertaan, kuinka saisin nämä hetket talletettua. Olisin halunnut tallettaa  karjalanpiirakoiden rypytyksen opettelun Tähkä 6v. ja siskon kanssa, radion joulumuistelohetken siskonmiehen kanssa, kun Väino Linna ja Ilmari Kianto ja moni muu taiteilija muisteli lapsuuden jouluja. Haluaisin muistaa, kun ne haaveilemani jäälyhdyt syttyivät tuikkimaan, joulusauna tunnelmoi kynttilöissä, joulupöytä valmistautui juhlahetkeen tuttujen joulumakujen ja uusien herkkujen kera.Erityisesti

halusin muistaa, kun lapset innostuivat esiintymään. Ohjelmia oli harjoiteltu useampia viikkoja; Tuittu esitti itse säveltämänsä pianokappaleen, Eero soitti sähkökitaralla lempibändinsä biisin, Lauri heitti breikkiesityksen, Tähkä cheerleader -kappaleen, Aapo Michael Jacksonin Billy Jeans -tanssin. Hermanni esiintyi vallattoman hauskasti Tähkän kanssa joulupolkka -dvd:llä, joka oli jouluksi valmistunut. Myöhemmin leikittiin Tähkän johdolla joululeikkejä.

Joululauluja

saatiin laulaa Jannen saksofonin ja Tuitun pianosäestyksen kera. Kuunneltiin joulun evankeliumi lasten lukemana ja pappa johdatti rukoukseen. Sitten koitti se odotettu hetki, lapset vinttiin hetkeksi ja pukki kävi, ovelta nähtiin vain parran pilkahdus. Lahjoja saatiin ja ilolla annettiin, kierrätettyjä, itse tehtyjä ja kaupastakin ostettuja. Papan vakiolahja kaikille on sukat, joihin on karkkeja piilotettu. Itse sain tuoksuja Karilta, ah! Kaunista ja lämpöistä siskolta ja lukemista sekä erityisen mieluisana Eeron valmistaman naulakon.

Mieli on lempeä ja iloinen, kiitollinen niin paljosta!

3 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Olitpa nopea!!!

Ihana lukea erityisesti kaikista lasten esittämistä ohjelmista! Suloista, kun on oma rohkaiseva kotiyleisö kannustamassa. Tuolta pohjalta ponnistaa korkealle!

Punaiset kynttiläsi ovat Afrikka-kynttilänjaloissa olohuoneen pöytää koristamassa - ei varmaan malteta polttaa muutamaan joiuluun!! :) Ja otin kuvan lahjapaketistasi, kun se oli niin kaunis! Laitan paketin säilöön - mihinkäs laittais? Seinälle tauluksi???

Meillä kaikki väki vielä nukkuu... Omenamehuriisipuuro porisee liedellä, ja minä luen Sormusen Pirjolta saamaani joululahjakirjaa...

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hyvä vanhan ajan joulu kaikkine ohjelmineen! Pääsinpä minäkin mukaan näin. Täällä oli myös vilskettä, kolme tonttuakin. Une.

Aatsa kirjoitti...

Lämmin jouluinen tunnelma on ollut täällä Kannaksenkadun kodissa. Taisin tehdä viime tipan paketointihommia, kun meni ohi nuo Tiinan mainitsemat radiojutut. - Lapsuudessani kuunneltiin Taata Sillanpään joulupakinoita radiosta. Aatto- ja joulupäivän iltoina sain hehkutella ja herkistellä lempparikirjailijani Kalle Päätalon tuotannon pohjalta tehtyjen "Elämän Vonkamies" ja "Nuoruuteni savotat" elokuvia TV.stä katsoen. Vielä myöhään eilisiltana jatkoin hehkuttelua katsomalla nauhoitettuna dokumentin ohjaaja Mikko Niskasen elämästä.
Blogiini ehdinkin eilisiltana kirjoitella aiheesta "Lapsi on meille syntynyt- Poika on meille annettu", jonka ajankohtaisuus varsinaisen joulun sanoman ohella tuli hyvin konkreettiseksi kun saimme eilen kuulla että nuorimman tyttäreni Kaisan perheeseen oli Tapaninpäivän iltana syntynyt neljäkiloinen esikoispoika Kuopiossa.