tiistai 14. joulukuuta 2010

Peltitarjotin ja muuta mukavaaKirpputorit

ovat ehtymätön aarreaitta. Parhaat löydöt olen tehnyt viime aikoina Palokan SPR:stä. Eilen syntyi roikkuva peltitarjotin kynttilöillä. Tässä tarvikkeet ja tällainen siitä sitten syntyi. Vaikka en ole suuri glitterien ystävä, voi joulussa olla hieman välkettä. Viikonloppuna oli jokavuotinen Käsityöläisten tori sekä Taidebasaari. Ne ovat minulle inspiraation ja ihastelun paikkoja. Käsityöläiset ja taiteilijat ovat myymässä omia tuotteitaan ja heitä voi oivasti jututtaa siinä samalla. Bongasin kotikaupungistani Savonlinnasta takoja Nousiaisen ja savolaisittain haastelimme pitkän tovin. Taidebasaarissa jututin erästä kirjansitojaa ja ihan harmitti, kun en tullut kysyneeksi häneltä nimeä ja käyntikorttia. Vaihdoimme ideoita joulua varten ja ostin häneltä mehiläisvahakynttilät tuohon peltitarjottimeen. Käsityöläisten torilta ostin aimo kasan huovutettuja palloja himmeliä varten. Kunhan se roikkuu katosta, otan teille kuvia.

Taiteilija

Herra 3. toi koulusta töitään. Ne ovat minulle aina erityisen tärkeitä ja olen niitä kehystänytkin seinälle. Tässä pikkumiehen syksyinen puu ja takana luomiskertomuksen kuvitusta. Kuvataide ja käsityö ovat miehelle mieluisia aineita ja niistä hän raportoi usein. Minulle se tietysti on iloinen uutinen, koska kuvataiteen opetus on ollut jo vuosia se yksi tärkeimmistä opetusaineistani.


Ennen

lomaa on vielä yksi tapahtuma, jossa olen mukana. Tänään Joululaulujen ilta seurakunnassamme. Lupauduin juontajaksi ja nyt päässä pyörii kaikkien värkkäilyjen seassa juontospiikkejä. Illassa on taitavat muusikot, Kuulas -yhtye. Lauletaan, kuullaan muutama pieni puhe ja nautitaan musiikista ja herkuista. Erityisesti nautin siitä, kun kirkko ja kahvila koristellaan niin kauniiksi; usein tuntuu, että saa tulla kuin häihin:)

Ps: Peikonpojassa on taas mukavia joulukalenterivoittoja:) Täällä!

5 kommenttia:

anne kirjoitti...

Hassua kun pienenä tuntui että omat piirrokset ja kuvistyöt oli "ihan rumia" - nehän olis menny ihan täydestä modernina taiteena. Hienolta näyttää toi Laurinkin aherruksen tulos, kyllä kelpaa laittaa seinälle!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi mukava idea tuo tarjottimesta tehty kynttilä-juttu! Mä vaan taas haaveilen kaikenlaisesta tekemisestä..ja toteutus odotuttaa itseään..;)
Pääsisinköhän keväällä jollekkin käsityö-kurssille harrastamaan minäkin?!
Ja Lauri-taiteilijalle terveiset, että täällä Kassu tädin uusilla seinillä olis tilaa taiteelle, vinkvink..!! ;)
Halit täältä mahtavan kauniin Itkonniemen perältä!
T:Kassu :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei meillä oli lapsena kuusessa tollaset kuusenkynttilänipsut, voih, ihana työ! Ihanaa kun ehdit laittaa noita kuvia tänne! T. Riksu ja muut Myllytieltä

Peurankello kirjoitti...

Kiitos mukavista kommenteista ja ideoista! Täytyy Laurille vinkata tuosta tauluideasta:)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mukava katsella nipsuja tällaisessa käytössä. Itse vain olen aika pelokas kaiken tulta kantavan kanssa. Toivotaan, että kynttilät pysyvät vanhoissa pitimissä! Ja Laurin työ oli kodikas. Saisikohan aikuinen vastaavaa ollenkaan aikaiseksi? Täällä on muovikuusi jo pystyssä, valot paikallaan ja koristeitakin. Aina kuusestani tulee sellainen lasten ilo, välkkyvä ja kirjava, kun on kertynyt monta rakasta koristetta... Une