perjantai 10. joulukuuta 2010

Kädentöitä


 

Ulkona

tuuli puskee pohjoisesta ja pyrkii ikkunanraoista sisään. Viikonlopun projekti on siis ikkunanpokien tiivistys. Sisällä on silti lämmintä, varsinkin ihan sisimmässä asti. Keskiviikon joulupaja oli mukava kokemus, siitä muutama näyte yllä. Kynttilöitä värjättiin myös aikamoinen määrä, naapureille, ystäville ja ehkä perhepiirinkin paketteihin. Keskimmäinen kuva on jigillä tehdystä tähdestä. Jigi on puualusta, mille on lyöty tähden muotoon naulat. Naulan kannat on nipsaistu pois, joten siihen saa helposti pyöriteltyä rautalankaa. Kuvataideopetukseeni sain hyvän idean. 

Alimmainen

kuva on koulun myyjäisistä ostettu kranssi. Kaikki muut meni kaupaksi, mutta tämän viimeisen sain minä ostaa. Jonkun pienen tyttösen värkkäämä. Myyjäiset ja koko sitä edeltävä pajatyöskentely olivat hieno kokemus. Tunnelma oli katossa, paljon juhlijoita ja ostajia. Lapsilla oli haukoja omia pöytiä; oli herkkuonnenpyörää, kynsistudiota, kioskia, sarjakuvamyyntiä ja hierontaa. Kahvilaa ja ongintaa ja paljon muuta. Ompelemani pussukat ja laukut menivät kaikki ja varmaan lisääkin olisi mennyt. Pajapöydät tuottivat huiman summan kummipojalle Malawiin. Jäi niin lämmin ja kiitollinen mieli.

Pannumyssy

on kollegani ompelema. Annoin hänen pajaansa tilkkuja vanhoista villapaidoista. Niistä ja kirpputorilta löytämistään paidoista hän pesukoneella huovutti oivaa materiaalia. Pajassa syntyi niistä myssyjä ja lapasia. Tämä kaunotar on Tallinnan torilta 20 vuotta sitten ostamastani villatakista tehty. Ihana haikeuden aalto ja ihastelun huokaus tuli, kun tämän näin. Se oli pakko saada. 

 Viikonlopun

aloituksen kunniaksi loppuun Ingrid Inkivääri leikkimässä pehmoillaan. Hän halii niitä ja puskee nenäänsä niihin. Tänään saimme serkkupoikain kanssa nähdä puolen minuutin henkeäsalpaavan hetken: Inkivääri seisoi ihan yksin!


Ps: Kun vielä tulee yksi kirjautunut lukija, niin lähetän ensimmäiselle kymmenelle pienen joulumuistamisen!;)

Ps2: Nämä kannattaa tsekata: Täällä! ja Täällä!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ingrid Inkivääri antaa pehmolle tuttia, apua, me syödään toi tyttö kun tullaan teille! Ja Inkku opetataan kans kävelemään joulun kunniaksi! Yritän rauhottua huomenna itse edes aloittamaan jokun käsityön, sä olet mun idoli!t. Riku

malla kirjoitti...

mukava kuulla,että myyjäiset olivat onnistuneet!meillä kans naistenillan lähetysmyyjäisten tuotto yllätti meiät täysin ja nyt innolla etitään sopivaa kohetta..ehkä lähetämme nämä varat jonnekin lastenkotiin.

suloinen Inkivääri<3

Anonyymi kirjoitti...

Päivän kohokohta on ihana blogisi! Une