sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Hampaat kuin lampaat


Lauantai-illan

rauhaa, kun pienet nukkuvat jo. Herkuteltiin racletella ikkunantiivistys -projektin päätteeksi. Emme ole kovinkaan aikaan saavia kotiprojektien suhteen, joten jos joku asia nitkahtaa eteenpäin, se on jotain.Vaikkapa racleten arvoista! 

Yllä olevassa kuvassa on pieni, mutta hauska muisto. Olimme Martta -porukan kanssa vanhassa Vääksyssä syysretkellä. Nukuimme yön ihanassa Apteekin majoituksessa ja lauantai aamupäivän vietimme Vääksyn puodeissa. Yksi, sanoisinko jopa legendaarinen tapaus on Lauran kauppa. Se sijaitsee aivan siskoni kotia lähellä, Vääksyn kanavan varrella. Jos matkaat esim. Helsinkiin Lahden kautta ja Päijäneen länsipuolta, on tämä puoti näkemisen arvoinen. Rauta -, sisustus - ja puutarhakauppa ja kaikkea muuta. Puodin nurkassa oli lasipurkkien kansissa pitsihatut ja niistä lähti muutama meillekin. Ennen kaikkea ideaksi itselle. 

Puodin alapuolella on Kaisan tupaleipomo, pieni, mutta sitäkin lämpimämpi tapaus. Kaisa on erityiopettaja, joka aina kuun ensimmäisenä lauantaina pitää leipomoa auki. Suosio on taattua, laatu erinomaista. Tämä puutalon kulmassa, kivijalassa sijaitseva ihanuus on siskoni naapurissa, joten voit kuvitella, että olemme sieltä aamukahveelle hakeneet yhtä sun toista lämpimäistä. Kesäisin leipomo on useammin auki. Kaisa tekee maailman parasta taatelipiirakkaa mokkakuorrutteella. Yritin itsekin sen tapaista nyt joulun alla leipoa, mutta ei se vetänyt vertoja Kaisan pehmoiselle piirakalle.

Koulun myyjäisistä 

lähti mukaani myös villapaidoista tuunattu pipo Inkiväärille. Tämän hampaat kuin lampaat -kuvan myötä sunnuntairauhaa sinne teille kaikille! Inkivääri innostui muuten seisoskelemaan oikein urakalla tänään ja taputti itselleen onnesta hihkuen.
2 kommenttia:

Aatsa kirjoitti...

Oikea söpöläinen on tuo tällä hetkellä vielä nuorin (seitsemäs) lapsenlapsi "Inkivääri" .
Kuopiossa nuorimman tyttäreni Kaisan perheessä alkaa olla laskettu aika jo käsillä.
Aina kun näen Pikku-Inkerin alan hyräillä vanhaa laulua: " ... Anna Inkerille pikkuisen myös, Anna Inkerille pikkuisen myös" Lauluhan on pikkulinnuista ja alkaa "Tiu tiu tilhi äidin ryytimaassa..".
On ollut mukavaa olla vaihteeksi täällä Jyväskylän Kannaksenkadulla. Viimekesäisen muuton jäliltä oli vielä ikkunoitten tiivisteet
laittamatta ja täällä oli etten sanoisi hieman vetoista. Villasukatkin pyöri jaloissa , samoin kaukolämmön mittari oli pyörinyt talollista huolestuttaen vinhanpuoleisesti. Eilen erikoisesti Tiina uurasti tiivisteitten kanssa ja Karikin sen verran, että porasi muutaman ilmareiän erään ikkunan ulomman ruudun ylä- ja alalaitoihin, kun sinne ikkunan väliin oli alkanut ilmaantua kosteuden seurauksena jäätä. Nyt homma alkaa olla ikkunoitten osalta niinsanotusti "hanskassa".

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Oli teillä aikamoinen homma. Onneksi saitte tehtyä. Taas oli blogissasi silmille ruokaa ja sydämelle tekstiä. Tuntuu oikein mukavalta lukea kuulumisia. Minulla oli mukava päivä sunnuntaina vieraan kanssa, ihan erittäin ihanat keskustelut... Une