sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Narcissus asturiensis ja anemone coronaria


Uskomattoman
ihana aurinkopäivä:) Tauti on väistynyt ja olen täysin siemauksin nauttinut ulkoelämästä. Heti aamusta vein Aapon jalkapallopeliin ja tunnin perästä lähdimme Laurin kanssa katsomaan sitä. Aapo oli tehnyt maalin tässä välissä;) Pelistä lähdimme Laurin kanssa Viherlandiaan. Narsissiruukkuja (narcissus asturiensis, kääpiönarsissi), siemeniä ja mukuloita lähti mukaamme.


 
Anemone
coronaria eli kruunuvuokon mukuloita. En ole ennen mukuloista kasvattanut, ihaillut vaan Sanna -ystäväni kladioduksia. Nyt kokeillaan valkoisia, punaisia ja sinisiä anemoneja. Ne viihtyvät puolivarjossa ja siihen pihamme on ihanteellinen. Anemone on monivuotinen ja sen voi talvettaa pimeässä ja viileässä. Ehkä kehitän autotallin tai talouskellarin nurkasta sille talvikodin sitten.Inkiväärin
ensimmäinen pyöräretki tälle keväälle tänään. Pyöräilimme Laurin, Eeron ja Inkun kanssa ystävien pihaa katsomaan. Ystävät olivat reissussa, mutta me saimme mukavan retken aikaiseksi. Eero sai naapurin Martti -sedältä ilmaiseksi hänen pyöränsä. Se oli vallan hyvä ja kevyt poljettava. Voi miten kiva naapurin setä meillä onkaan:) Eivät Knevelin perhe turhaan hänestä meille jo etukäteen kertoneet.


Lauri
sai puhuttua Karin ympäri ja niin eilen asennettiin tramppa talviteloiltaan takaisin. Sen jälkeen on punaiset posket hehkuneet poikasilla. Mahtavia akropaatteja meillä;)
Pihassa
alkaa useampi nurkka jo kuivumaan lumen alta. Yksi lempikasveistani tässä uudessa kodissa on maanpeittokasvi, jonka Knevelit toivat aikoinaan Hollannista, mutta sitä saa kyllä Suomestakin. Ostin lisää taimia syksyn alesta ja istutin koko eteläseinän sitä. Nyt nimi on hakusessa, en talven jäljiltä yhtäkkiä muista sen nimeä...Muistatko sinä?Tässä
niitä honteloita taimia sitten on...uh! Ikkunahylly, jossa taimet saisit paremmin aurinkoa en ole vielä tehtaillut. Luulen myös, että meillä on liian lämmintä, joten taimet kasvaa vimmatusti. Ehkä sitten mummona on se ihanteellinen kasvihuone, jossa taimetkin kasvaa tanakoiksi. Alla muuten kevään ensimmäiset pääsiäismunat! Aurinkopäivän kunniaksi syötiin tänään porkkanalinssikeittoa. Inkivääri on siihen ihastunut.


                           Ihanaa viikkoa teille, nautitaan tästä valosta ja lämmöstä!

5 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Apua, onneksi meidän lastenlapset eivät nää tätä postausta....jos näkisivät alkaisi pyynnöt trampan kokoomisesta pihalle...Meille ei vielä sitä laiteta, kun on NIIN paljon lunta. Mukavaa alkanutta viikkoa <3

Peppi kirjoitti...

Tuo keltainen kattila on kyllä niiiin ihanan aurinkoinen.
Itsekin haluaisin kokeilla tuommosia mukulakasveja, mutta talven yli vieminen niin hankalaa, kun kunnon kellaria ei ole. Joskus yritin pelargoneja säilytellä, mutta ei onnistunut. Ja kasvihuone - olis kiva :) Aurinkoista viikkoa!

Hyvä Mieli kirjoitti...

Ihania, kevään odotusta täynnä olevia istutus- ja kukkakuvia. Mukavaa keväänodotusta :)

Anonyymi kirjoitti...

Mmm... porkkanalinssikeitto. Voitko kertoa miten se tehdään? Mielellään tekisin enemmänkin kasvisruokia, mutta on vähän reseptit hakusessa.

tv Leena

Peurankello kirjoitti...

Leena: Porkkanalinssikeiton ohje löytyy maaliskuun postaukssta Puotikuvia ja porkkanasoppaa. Siinä ei ole tarkkoja määriä, laitoin ehkä 6 isoa porkkanaa ja 2 dl linssejä. Viimeksi ei ollut chiliä, joten maustoin muuten ja lisäsin sulatejuustoa (koskenlaskijaa;). Sinun ruokatekstiä odottelen, täällä omaani pohdiskelen:)