maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kotiseudulla


Extempore
keksin, että lähdenkin pienten kanssa mummilaan kotiseudulleni. Karilla oli miestenilta tulossa ja isoilla pojilla jalkapallot jne. Pitkäperjantain aamuna pakkasimme ja kauniissa säässä matkasimme. Tekstari äidille, että yllärivieraat tällä tien päällä:) Perillä odotti äitini eli mummin lämmin kanapata. Se tehdään aina siinä punaisessa padassa ja kuinka se onkin niin hyvää. Muistan sen jo lapsuudesta. Silloin välillä padassa oli myös kyljyksiä ja perunasiivuja.


                                         Tähkä ja Hermanni -serkut virpovat mummia
Reissun
ehdoton kohokohta oli retki äidin lapsuudenkodin Järvenpään maisemiin, missä asuu nykyään serkkuni perhe. Hänellä on mahtava lammaslauma ja kyyttölehmiä, ihan Miina Äkkijyrkältä hankittuja:) Inkeri, joka oli vain kirjoista lampaita nähnyt, oli aivan tohkeissaan oikeista pienistä karitsoista. Hän sai syöttää heinää pikkuisille ja ei meinannut millään lähteä pois mieluisasta puuhasta. Riikka -sisko oli myös pienempien lastensa kanssa reissussa mukana ja siellä ne mukelot rintarinnan juoksivat karsinasta toiseen. Kyyttövasikat olivat vain viikon ikäisiä, hienoja eläimiä! Tuliaisiksi saatiin Järvenpään lammaslihaa. Kuinkas sitä raaskii syödä;)


Toinen
tärkeä hetki oli Raili -tädin tapaaminen. Hän on vanhainkodissa ja sairastaa parkinsonin tautia. Tietämättä meidän tulosta oli Raili paistanut lettuja ja niitä lapset sitten herkuttelivat. Elämä on hauras, lahja ja pyhä, näillä ajatuksilla matkattiin kotiin päin. Kotonakin saatiin nauttia aivan huippukeleistä. Pihassa kirmasi omat, naapurin lapset. Mäkiauto sai istuimen ylleen ja tietysti...rekisterikilven. Inkeri opettelee kulkemaan portaissa. Ystäväperheen luokse saatiin grillikutsu ja lomasta saatiin nauttia loppuun asti:) Ihana tämä etukäteiskesä!!!
Elämä on hauras, herkkä ja suuri lahja. Elämässä on voimaa, se puskee läpi, se kantaa. Kiitos elämästä!

10 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Ihana kuva se missä karitsa kurkistelee ikkunassa. Me olimme pääsiäisen ihan vaan kotona, mutta jos olisin etukäteen tiennyt, että mies on joka päivä töissä niin jonnekin olisi kyllä lähdetty. No päästiin sentään pappani veljen vaimon 85-vuotis synttärikahveille :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun kivaa nähdä kuvia Järjenpäästä! On niin kova ikävä Savonlinnaan, en ehdi oikein siellä käymään koskaan :(

- Matleena

Elina P kirjoitti...

Aivan huiput nuo kuvat missä Inkeri taiteilee portaissa ja missä karitsa katsoo ikkunasta :D

Sirkku kirjoitti...

Viimeiseen lauseeseen kiteytit varmaan pääsiäisenajan tunteiden saldon.
Olen samoilla linjoilla.
Elämän hauraus näkyy niin selvästi paljon elämää nähneissä vanhuksissa ja peittyy lasten tarmon alle.
Onnellisuutta viikkoosi.

Peurankello kirjoitti...

Kiitos näistä kaikista ihanista kommenteista<3 Uusi viikko, uudet haasteet ja mahdollisuudet!

Marianne kirjoitti...

Moikka, pääsiäisenne näyttää tosi kivalta :) Blogissani on sinulle tunnustus ja kuvahaaste. Käypä nappaamassa se sieltä mukaasi.

Anna, kirjoitti...

Yhdyn viimeiseen kommenttiin :)

Kiitos myös iltapäivän hetkestä! Jäi hyvä mieli ja juuri eilen yhdestä lasipurkista pesin etikettejä, joten nyt on hattukin purkille :) Hauska oli myös nähdä lapset, kiitos.

Peppi kirjoitti...

Mukava reissu teilläkin ollut! Varmasti huima elämys Inkerille nähdä eläimiä. välillä hätkähdän sitä, että silloin kun itse oli pieni oli sukulaisilla navettoja joissa kävin kuikuilemassa eläimiä, mutta enää ei ole kellään, harvemmin varmaan nykylapset "live"-karjaa näkevät.
Ja tuo auto on Aivan huippu! Kuskille vaan kypärä ja menoksi :)

Anonyymi kirjoitti...

Olipa taas kiva olla elämässänne mukana! Upean auton se Lauri on tehnyt! Ja Inkeri jo postaissa! Une

Aatsa kirjoitti...

Kiitos ,Suurkiitos, Pääsiäisretkijutusta ja sen kuvista kuin muistakin. Voimia ja siunausta myös harmaampaan arkeen toivottaa Aatsa-pappa.
Ollaan lähdössä rak.tarvike (naulapyssy) ostoksille Abakaniin ja sitten taas Karatusaan, jossa rak.työt ja avara "punttisali" (lautavaraston katos) odottaa.