perjantai 15. huhtikuuta 2011

Liivimekkoja ja lennokasta menoa


Jippiiiiii!
Remontti on ohi ja olemme palanneet takaisin evakkoreissulta makuuhuoneeseemme. Hyvää jälkeä tekivät remonttimiehet ja ystävällisiäkin vielä olivat:) Nyt kelpaa sisustaa ja tauluja laitella. Poikien kannalta on myös hyvä, että siirryttiin takaisin alas. Inkivääri kun herää kukonlaulun aikaan ja iloisella kalatuksella tuppaa herättämään pojatkin. Toisaalta on haikeaa, kun olimme kuin lintukotolaiset siellä sängyt lähituntumassa. Lauri ainakin myöntää kaipaavansa meitä;)


Sain
mukavat vieraat eilen, Ruut -ystävän ja hänen Rasmus -poikansa. Inkku oli silminnähden ilahtunut 4v. pikkupojasta, joka reippaana leikki rintarinnan pikkuInkun kanssa. Ruut on minun ompeluhoviopastajani, ammattilainen ja erinomainen neuvoja:) Kiitos taas arvokkaista vinkeistä! Tämä viikko huipentuu muutenkin, tänään Ilta Naisille Vapiksella klo 19 (haastattelen siellä ihquihania entisiä oppilaitani) ja sunnuntaina tulee Kaisa -sisko ja Antti -miehensä sekä kaikkien odottama Eppu -vauveli. Saatte sitten Eppu -kuvia, lupaan. Lauantaille on monenlaista ideaa: sukset, kelkat ja muu talvitouhu pitäisi panna säilöön, siivoilla pihaa ja viimeinkin kuisti panna kahvikuntoon:) Kivääritehtaalla eli käsityökoululla olisi muuten lauantaina klo 10 eteenpäin VerstasMyyjäiset, työpajaa ja käsityöläisten työnäytöksiä! Niin ja esim. Titityyn -myyntipiste ja muutakin käsityötä myynnissä.

Uusimpia
ompeluksia alkaa tipahdella. Yllä vanhasta keltaisesta pöytäliinasta liivimekko Inkerin myyjäismekon mallin mukaan ja kirpparikankaasta punainen:) Käsityökoululla alkoi odottamani huovutusjakso ja sain idiksen tehdä mekkoihin värillistä huopaa pieniä kukkakoristeita varten. Nyt on viikon tauko kässäkoulusta pääsiäisen takia. On suunnitteluaikaa eli minkä isomman työn tekisin sitten neljänä huovutuskertana. Ideoita otetaan vastaan! Semmoiset vekilliset ranteenlämmittimet oilisi aika rouheet. Talvi se joskus kuitenkin tulee taas...vaikka haluan nyt keväästä kaikin mahdollisin tavoin nauttia ja talven unohtaa:) Alla uusimmat kirppiskangaslöydöt, siniturkoosi aito retro ja vihreä uudempi kappakangas. Mekkoja vaan lisää!


Nostalgiaa...
Karin lapsuudenkodin verhokangas uudistuu mekoiksi:) Pienikukallinen on mallina.


Ihana
Lauri, innokas ompelija! Koulussa syntyi Lumi -niminen niskatyyny. Nimen antoi pikkumies itse;)Loppuun:
Maisakirja on Inkiväärin suuri ihastus. Kun se kulkeutui kirppikseltä meille, se on ollut ehdottomasti luetuin kirja. Jos nurkissasi on tarpeettomia Maisoja, meillä niille olisi ahkera lukija;)

Värikästä ja lämpöistä viikonloppua, nyt Ilta Naisille odottaa:)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei ihania mekkoja! Et suinkaan ol eitse kaavoittanut? jotenkinntulee aivan oma lapsuus ja 70-luku mieleen ei vain kanakaista vaan myös muutenkin mekon tyylistä. Aiotko tehdä näitäkin myyntiin sinne kauppaan. Jos mulla olisi nyt pikkuinen tyttö niin tulisin ja ostaisin.

tv Leena

PS Talo on aivan aavemaisen hiljainen. Jochen ja lapset lähtivät tunti sitten lentokentälle - pääsiäisloma Suomessa odottaa. Minä liihotan huomenna perässä. Oli vaan kuules tänä vuonna niin kamala koti-ikävä, ettei maltettu odottaa kesään.

malla kirjoitti...

on kyllä ihastuttavia liivimekkoja!tuloo oma lapsuus mieleen...tuo keltanen on ihan ehoton!:)

mukavaa viikonloppua! kiva ku teiänki remppa on ohi:)

Peppi kirjoitti...

Söpöjä mekkoja ja ihania kankaita!
Ja tuo käsityökoulu kuulostaa kyllä tosi inspiroivalle.
Mie luulen, että lapset tykkää tuommosesta "tiiviistä" yhdessä olosta (tai ehkä siinäkin tulee ikä jossain vastaan..), mutta olen huomannut, että jos yövytään esim. hotellissa tai laivahytissä koko perhe, niin K on ihan pilvissä. Kaikki lähellä ja yhdessä.
Iloista viikkistä!

Peurankello kirjoitti...

Voi miten kivoja kommentteja<3

Anonyymi kirjoitti...

Minulla oli nettiyhteys pari pävää poikki. Nyt pääsin taas ihailemaan blogiasi. Nyt tätä katselua siivittää tavattoman aurinkoinen päivä. Iloa Inkerilään! Une