perjantai 28. lokakuuta 2011

Glamouria

Kuusi korutelineenä:)
Arkiglamouria
on yllätyssynttärikahvit yhdessä hyvien ystävien kanssa. Eilen juhlittiin Saaraa, rakasta kälyäni. Kokoonnuimme meille kahvittelemaan muutamien ystävien kera. Kamera unohtui siinä sutinassa. Tänä aamuna sain Elina -ystävän aamukahveelle ja neulomaan. Nämä hetket ovat kotiäidin kulta-aikaa:) Samoin kuin pieni, mutta sitäkin merkityksellisempi hetki eilen: seisoimme Inkiväärin kanssa ikkunan ääressä ja katselimme lintuja. Juttelimme niistä ja olimme vaan. Mihinkään ei ollut kiire, mitään ei tarvinnut tehdä, olla siinä vaan. Inkkukin nautti ja halusi jäädä yksinkin katselemman pihan lintuja.

 
Laukku lähtee Saaralle

Villahousut
valmistuivat, jee! Pikkuinen on päiväunillaan, joten kuvailen ne myöhemmin. Kahdet muutkin villikset ovat työn alla. Toisiin pitää pidentää olkaimia ja toisia taas lyhentää lahkeista:) Ajattelin ommella tiheän siksakin ja leikata ronskisti osan lahkeista pois. Purkaminen ei onnistu, kun ne on neulottu toisesta suunnasta. Teen uudet resorit ylijäävästä langasta. Kylmempinä päivinä lattian rajassa on jo selvästi viileämpää. Yksikin päivä Inkivääri istui pitkät pätkät lattialla ja luki kasan kirjoja. Villahousut ovat siis tarpeen:)

                                                                  Neulomiskaverit
Tänään
pääsen kampaajalle ja konserttiin. Opiskeluaikoina lauloin Tulus -kuorossa ja nyt kuorolla on juhlalliset 20 -vuotisjuhlat. Konsertissa on niin vanhoja lauluja uusin sovituksin kuin uudempiakin. Mukavaa päästä sinne. Kuoron perustaja Sanna, hyvä ystäväni tulee meille perheineen yöksi. Minä vaan pähkäilen, että mitä kummaa laitan päälle?;) Arkiglamourkuteeni ovat liivimekkotasoa. Nykyään en nauti kaupoissa seilaamisesta lainkaan. Olisi mahtavaa, jos joku marssisi meille vaatekaappi kainalossa. Se olisi täynnä just sopivia ja kauniita sekä käytännöllisiä ja mieluiten kierrätettyjä kuteita.  Myös kenkiä. Mulla on vuosia vanhat ja samat kengät käytössä.

Pieni
tarina loppuun: jo vuosia sitten ystäväperhe muutti Lontoosta tänne. Mies ihmetteli meille, että miksi suomalaiset naiset aina mainitsevat (kun hän kehuu heidän asuaan:), että he ovat hankkineet vaatteensa kirpputorilta. No, pohdimme, että onko se huonoa itsetuntoa, ettei osaa ottaa vastaan kehuja ulkonäöstään. Mutta toisaalta: itse saatan mainita kirpputorista ihan siksi, että mielessäni ajattelen "olinpa kätevä, kun sain halvalla ja näin kivan!" Eikös niin? Kumpaan sinä kuulut;)

                                                      Glamouria sinnekin!

4 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Todellakin kotiäidin parhaita puolia, kun ehtii kyläillä. Työssä käyvä äiti vois illalla kyläillä, muttei jaksa !
Minäkin kerron usein kirppisostoksista, kun olen niin iloinen löydöistäni.

Peppi kirjoitti...

Miusta tuntuu, että just niistä kirppareilta löytyneistä "aarteista" on eniten myös saanut kommenttia, että ehkä siksi sanonkin, että oli kirpparilta ja NIIN edullisesti :)
Odottelen täällä "kauhulla" kutsua ystäväni väitöstilaisuuteen ja karonkkaan - että MITÄ sinne laittais päälle. KUn farkuissa ja essumekoissa muuten kuljeskelen...
Mutta hauskaa iltaa sinne! Nauti!

Anonyymi kirjoitti...

Tiina, kiitos näistä ihanista jutuista!!
Iloa syksyyn sulle ja perheellesi!

Terv. Sirpa T.

Elina P kirjoitti...

On niin kaunis kuva sinusta tuo "neulomiskaverit"! :)