keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Pikkuruinen leipuri


Inkivääri
on pyydellyt jo monena päivänä: "Äiti, leipoa!" Olen vain sohvan pohjalta lohdutellut, että vielä jonain päivänä. Tänään sen verran voimaannuin, että Karin nimipäivän kunniaksi teimme mokkapikkuleipiä. No, siihen ne voimat sitten menivätkin ja sohva kutsui jälleen. Höh, onpas tämä vaiva.


Pikkuleivistä
tuli kuulemma oikein maukkaita. Talossa on seitsemän poikalasta (heh, seitsemän veljestä;) tällä hetkellä, kavereita, kummipoikia ja omaa sakkia. Mokkakeksit tekivät kauppansa. Sisään tuli mokkatäytettä ja sitten vaan kylmän maidon kanssa maistelemaan. Kokeilin, että oisiko näistä myös Kerttuillan tarjottavaksi. Hassua, vaikka itse olen koko syksyn ollut mitään herkkuja syömättä, nuo hampaat tulehtuivat. Nurinkurista...



Mokkapikkuleivät

250g voita/margariiniä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 maustemitta suolaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
50g raastettua tummaa suklaata

Täyte:
2 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kermaa (laitoin maitoa:)
2 rkl pehmeää voita/margariiniä
4 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia

Vatkaa rasva ja sokeri keskenään ja lisää reippaasti vatkaten kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten raastettu suklaa. Sekoita tämä kuivaseos nopeasti rasvasokeriseokseen, älä vaivaa. 

Pyörittele taikinasta kaksi pitkää pötköä 2 1/2 cm halkaisijaltaan ja laita ne tuorekelmun alle jääkaappiin tunniksi. Leikkaa pötköistä 1/2 sentin paksuisia viipaleita ja laita ne leivinpaperoidulle uunipellille. Paista noin 10 - 12 minuuttia (meidän uunissa 12 min) 175 asteessa. Anna jäähtyä.

Sekoita täytteen ainekset tahnaksi. Jaa täyte keksien väliin: Anna keksien jähmettyä jääkaapissa. (Me Naiset, 15/12/2011)



PikkuInkeri heräsi ja maistelee juuri leipomuksiaan. Kysyin, että miltä maistuu. Hän levittää kätensä niin suurelle kuin saa:D

6 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hei!
Olen uusi lukijasi...ihastuin blogiisi ja tuohon inkivääriin...☺

Leena kirjoitti...

Pikkuleivät vaikuttavat maukkailta... Voi sinua, saisit jo parantua ! Minä tuhisen nuhan kourissa.

Saila kirjoitti...

Ihana leipuri siulla :)

Noita pikkuleipiä on pakko kokeilla, niitten täytyy olla hyviä!

Paranemisia siulle!!

Peppi kirjoitti...

Ihanan aurinkoinen leipuri siellä!
Paranemista ja jaksuja siulle. Miulla ei koskaan ole hammasta särkenyt, joten voin vain kuvitella kivun. Hui! Pikaista paranemista!

Peurankello kirjoitti...

Hei myös te uudet lukijat:) Ihanaa, kun laitatte kommenttia!

MaMMeli kirjoitti...

Voi tuollaisen leipurin kanssa ei mikään voi epäonnistua <3 Toivottavasti voit jo paremmin <3