torstai 2. elokuuta 2012

Mieli askaroi
Aamulla
pohdin sisäistä kelloani. Näiden kotiäitivuosien aikana olen iloinnut siitä, että kello on hidastunut ja pienet hetket ovat kasvaneet suuremmiksi. Yksittäisten kohtaamisten arvo on kasvanut, servetin taittelu ystävän kahvihetkeä vasten voi olla ilon asia. Perheen kanssa juttelu on ollut kiireetöntä, elämän maistelua. En haluaisi luopua hitaudesta. Onneksi viimeisten työvuosien aikana olen uskaltautunut luokassakin, lasten kanssa hidastamaan. Nauttimaan tuntien alussa vain kaiken ihmettelemisestä, lasten ajatusten kuuntelusta. Pinnistelen aina, en vielä ala "asiaan", en vielä. Kuuntelen tuonkin jutun vielä, katson tuota lasta ja annan ajatusten tulla.Usein
on käynyt niin, että kun en työnnä omaa juttuani pakonomaisesti eteenpäin, putkahtaa jokin tuore idea, lasten kautta tai ympäriltä muuten vaan. Se vie mennessään ja aikaan saa jotain uutta ja arvokasta. Kehkeytyvää opetussuunnitelmaa :)


Huomaan
olevani laskeutumistelineiden laskemisvaiheessa. Mieli alkaa askartelemaan tulevassa työsyksyssä. Hymy huulilla ajattelin orientoitua siihen käymällä kampaajalla, hankkimalla kivan penaalin ja hyviä kyniä. Työkengät hankin jo ja muutaman kelpo vaatteen.

Kesä on silti täällä, ihanaa!

5 kommenttia:

Marita kirjoitti...

Ah! Tutut kukat ja aatteet! Iloa ja inspiraatiota! Sinulla on PALJON, mistä jakaa ja ammentaa!

Anonyymi kirjoitti...

Siunaan sinun viimeisiä lomapäiviä ja toivottelen oikein antoisaa työelämää! Une

Peppi kirjoitti...

Miusta tuntuu kans, että olet semmonen ope, joka olis kiva lapselleen saada :)
Nautihan vielä viimeisistä vapaista ja kerää kesäenergiaa talteen!
Niiin ja ilonen oli muuten tuo teidän hääpäiväkuva - ootte söpiksii ;D

Leena kirjoitti...

Kauniisti kirjoitit !

Aatsa kirjoitti...

Hei rakas isän Tiina ja lastenlastemme äiti!
Runsasta siunausta niin perhe-elämään kuin nyt erikoisesti taas alkavaan opetusviran hoitamiseen. Se (siis molemmat) on mittaamattoman arvokasta työtä. Kiitos Taivaan Isälle (ja tietenkin myös sinulle Karille ja koko kattilakunnalle) näistä ihanista blogijutuista. Kesäkuun lopulla Erkko Muhosen hautajaisten jälkeen kun jäin 32v Ossin kanssa saunomaan heidän Puruveden mökille, muisteltiin kaikkea ja juteltiin myös netistä. Ossi sanoi, että hän lukee kahta blogia
(Aatsan ja tyttären). Oma kirjoitteluni ja myös kaikki muukin tekeminen on ollut vähän jäissä. Tämän kompjuuterin ja palvelinten vaihtamisen kanssa on ollut ongelmia, eikä opastajia ole ollut mailla halmeillä. Oon juuttunut (olympialaiset 20v tauon jälkeen) "Pyhän kolmioon" Sohva-Jääkaappi-TV. Onneksi Arttu Noponen on hätyyttänyt punttien pariin kellariin ja Kiteelle muovimäkeen noin kerran viikossa.