sunnuntai 12. elokuuta 2012

Enemmän intoa kuin taitoa

Kuopion Itkonniemestä
Rakas
pikkusiskoni asuu perheineen Kuopiossa. Se on kyllä ihan mahtimukava kaupunki, leppoisa ja niin kaunis vanhoine puutaloineen. Olen kesän aikana aloittanut lukemaan Sirpa Kähkösen (kuopiolainen kirjailija) romaaneja. Toinen pikkusiskoistani sai minut innostumaan ja nyt vuoroin soitellaan luettuamme kirjoja. Ihmeellistä, miten syvälle sitä voi sukeltaa johonkin kirjaan. Ei millään haluaisi sen loppuvan. Onneksi tätä romaanisarjaa on viisi osaa :) Seuraavaksi olen varannut kirjastosta Jään ja tulen kevään, yhden Kähkösen kiitetyimmistä teoksista. Sitä odotellessa luin Märtä Tikkasen Unon ja Emman, Tikkasen isovanhemmista kertovan kirjan. Sekin oli mielenkiintoinen ajankuva.

Kuopiossahan
on se suloinen Pikku-Pietarin kuja. Tunnelmallinen käsityöläisputiikkeja täynnä oleva, vanhoista hirsitaloista koostuva kuja. Jo aiemmin olen surrut, kun omassa kaupungissani ei moista paikkaa ole. Lähes kaikki puutalot on purettu :( Mutta nyt koitti meikämartallekin ilon päivä! Tänä syksynä avataan tänne todellista historian havinaa täynnä oleva Toivolan Vanha piha. Nyt jo sinne on avautunut pikkuiseen puutaloon TiTiTyy -lankapuoti. Pari kertaa olen jo siellä käynyt ja ihastellut mummola -tyyliä ja hehkuvia lankoja.

kuva: lankapuotititityy.blogspot.fi
Mukaan
tarttui iso vyyhti Cascade Yarns Eco+ -lankaa leijonankeltaisena. TiTiTyyn kauppiaan Tiina Huhtaniemen ja muiden käsityötaiteilijoiden Leikkikenttäneuleet -kirjan lainattuani en voinut enää pidätellä intoani. Jospa nyt saisin aikaiseksi ihan oikean neuleen sukkien ja muiden pinten neulomusten sijaan. Suunnitteilla on Leijanlennättäjän liivi Inkiväärille. KerttuMartat, rakkahat kässäkerholaiset, muistakaa tsempata mua, rähmänkäpälää! Mulla kun on enemmän intoa kuin taitoa.



Leijanlennättäjän liivi



5 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Kuopio on kyllä kiva kaupunki. Liian harvoin tulee käytyä, vaikka onkin "isoista" naapurikaupungeista se suurin. Mutta ne reissut on aina herkkua:)Suunnitelmissa on ystävän kanssa vielä syksyllä tehdä "tyttöjen reissu" kaupunkiin, kirppiksille ja muutenkin.
Ensi viikko on toivottavasti jo helpompi työviikko teille tytöille molemmille!

marjo kirjoitti...

Sulla on myös taitoa, vaikka sitä intoa kyllä piisaa myös muille jaettavaksi! :) Toivolan vanhasta pihasta tulee kyllä ihana paikka! TiTiTyyssä minäkin jo kävin ihastelemassa. Inspiroiva paikka on.

MaMMeli kirjoitti...

Voi Kuopio on ihana kaupunki:) Käymme siellä sillointällöin syömässä kalakukkoa ja muikkuja. Pikkupietarinkuja on myös tuttu paikka ja sieltä aina tarttuu mukaan jotain kivaa.

Minulta ei synny kutomalla muuta kuin sukkia pääasiassa....Seurusteluaikana kudoin kyllä rakkauden voimalla Vaarille slipooverin;)

Leena kirjoitti...

Asiasta kymmenenteen...sullahan on blogissasi raparperilehdelle betonin valaamista. Mistäköhän sen sivun löytäisin ?

Homsantuu kirjoitti...

Ihanaa, minäkin haluan Kuopioon vielä tänä kesänä. Korvan taakse meni Pikkupietarinkuja :)