maanantai 27. helmikuuta 2012

Melanzane alla parmigiana casseruola



PikkuInkivääri
sai kuumeen ja nuhan. Lomasuunnitelmat menivät uusiksi. Nyt nautitaan hänen kanssaan kaikesta kivasta sisätiloissa. Pojille koetan kehittää ulkoilua :) Istutettiin tasetti lempikukkakaupastani Ruusupuusta  kevättä enteilemään. Maalattiin kukkasia ja ruohoa. Kummasteltiin värejä ja vertailtiin niitä lelujen väreihin. Koottiin monta palapeliä ja muovailtiin. Kirjojakin väliin luettiin. Huh, mitähän vielä keksittäis.
 


 


Viikonlopun
yllätyssynttäreillä juteltiin ruokaohjelmista. Riikka -sisko kertoi houkuttelevasti Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella -ohjelmasta ja varsinkin Siken ja sitten Riikan tekemästä munakoisoparmesaanivuoasta. Ah, minäkin pistin kokeiluun! Otsikon nimi on muuten ihan Googletranslaten ansiota ;) Italialaisittainhan ruokaa tehtäisiin hartaudella ja kauan, viiniä samalla siemaillen. Minulla valmistus ajoittui napakkaan iltapäivään juuri ennen Naistentiimin palaveriä. En kerennyt edes maistamaan valmista ruokaa.


Kaikesta
vauhdista huolimatta, kun tulin palaverista kotiin...ensimmäinen kommentti tuli esikoiselta: Äiti se oli todella hyvää! Poika sai poskipusut multa ja maistamaanhan siitä jouduin :)

Kertakaikkisen hyvääääää!

Munakoiso-parmesaanivuoka a´la Sikke 

Linkki videoon: Ruokaa rakkaudella jakso 5
(Videon alussa jauhoton hasselpähkinäkakun ohje, sekin varmasti hyvää!)

3-4 munakoisoa

2 munaa kevyesti vatkattuina
2 dl korppujauhoja, joissa suola, pippuri, peperoncino

1 l hyvää tomaattisosetta

Parmesaanijuustoa
Mozzarellaa
Paistamiseen Olivado oliiviöljyä tai avokadoöljyä

Leikkaa munakoisot renkaiksi, dippaa kanamunaan ja sitten maustettuun korppujauhoon.
 Kypsennä runsaassa oliiviöljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi. Maista.
 Levitä uunivuoan pohjalle tomaattisosetta (ohje alla) ja sen päälle kerros munakoisoja. Ripottele parmesaaniraastetta munakoisojen päälle ja jälleen kerros tomaattisosetta, munakoisoja ja parmesaania. Jatka näin kunnes kaikki munakoisot ovat vuoassa. Voit laittaa kerroksen mozzarellaa yhteen väliin, jos pidät siitä. Viipaloi vielä mozzarellaa vuoan päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kokeile munakoisojen kypsyys tikulla.

Tomaattikastike:
1 sellerinvarsi hienonnettuna

2 sipulia hienonnettuina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 l italialaista tomaattimurskaa
1 dl Olivado oliiviöljyä

1 tl kuivattua oreganoa
0,5 dl punaviiniä ja 0,5 dl brandyä (ei pakolliset)

suolaa
Lopuksi kourallinen tuoretta basilikaa ja persiljaa

Kuullota sipulit, valkosipuli ja selleri oliiviöljyssä ja lisää sitten muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen maukkaaksi, noin 30 min. Lisää persilja ja basilika valmiiseen kastikkeeseen.

Oi, tätä valoa! 
Tuon ruoankin innoittamana haluaisin nähdä sen Avain Italiaan -elokuvan? Onko kukaan nähnyt?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rain kanssa katsottiin taas ihanaa Inkeriä ja muita kauniita kuvia. Oli siellä isäni kirjoituskonekin. Mukavaa. Une

Peppi kirjoitti...

Herkun oloinen resepti. Itse varmaan tykkäisin, mies ei juuston takia. Monesti harmittaa, kun ei ihan itselleen vaan viitsi juustoisia ruokia tehdä. K:kin on alkanut viime aikoina nirsoilemaan :(..
Paranemista Inkerille! Toivottavasti helpottaa nopeasti.

Kultsin kämppä kirjoitti...

Ihanan inspiroivia kukkakuvia! Innostuimpa itsekin ja taidan hakea eilisten tulppaanien kaveriksi vielä lisää kukkaloistoa!