keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Yllätyksien päivä



Olipas
ilontäyteinen Ystävänpäivä! Aamuvarhain suuntasin Naisten Aamubrunssille juontajaksi. Siellä oli herkkä, hilpeäkin tunnelma. Hyvää aamupalaa, musiikkia, erinomaista aamiaisseuraa ja kaunista ympärillä. Mitä sitä nainen aamulla muuta kaipaakaan! Kotiin palattua innostuttiin Inkiväärin kanssa valmistelemaan koululaisille yllätystä. Taikinanaamasta voitte päätellä...



Sitruunainen valkosuklaaunelma

Pohja

170g dominokeksejä (eli vähintään yksi pötkö, itse lisäsin hieman keksejä, koska muuten eivät olisi riittäneet 24 cm vuokaan)
50g voita (24 cm vuokaan 75g)

1. Murskaa dominot muruiksi ja sulata voi -> sekoita keskenään ja levitä irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin.

Täyte

2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (laitoin 3dl kun oli sellainen isompi purkki)
200g Valion sitruunarahkaa (alkuperäisessä ohjeessa appelsiinituorejuusto, joten laitoin puolet sitruunarahkaa ja puolet appelsiinituorejuustoa, nam:))
170g valkosuklaata
4 liivatelehteä
pieni määrä nestettä, esim.sitruunamehua tai vain vettä

1. Vaahdota vaniljakastike, sulata valkosuklaa, notkista rahka. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja liitä ne pieneen määrään kuumaa nestettä.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään!

3. Sitten vain kaadetaan seos pohjan päälle ja laitetaan valmis kakku jääkaappiin. Anna hyytyä riittävästi, ainakin muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele hyytynyt kakku mieleiseksesi.
 


Saimme
ihanan yllätyksen mekin! Veera -kummitäti tuli vaaleanpunaisen pulkan ja paketin kanssa Inkeriä katsomaan. Tyttö oli haltioissaan niin pulkasta, kuin paketissa olleesta Veeran itsevirkkaamasta pehmosta "Pelikaverista".




Vilkutuksin :)

5 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Suloinen pikku Veera.♥

Anonyymi kirjoitti...

Olipa taas upeita kuvia! Ja jaksat sinä edelleen vaikka mitä. Ei voi muuta kuin ihailla. Une

Anonyymi kirjoitti...

Oikein hätkähdin sitä Inkerin leivontakuvaa - ihan kuin Kari olisi katsellut ruudulta!

tv Leena

Anonyymi kirjoitti...

pelikaveri heh heh!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Löysin hiljattain ihanan blogisi. Minun blogissani on sinulle tunnustus.