torstai 23. helmikuuta 2012

Lisää ystäviä


Ystävänpäivät
jatkuvat :) Nappisukat valmistuivat myöhäisenä ystävänpäivänlahjana. Niistä tuli superlämpimät. Elina saatiin palsternakkakeitolle ja sukkia sovittamaan. Nyt työn alla on Inkiväärin leijonankeltainen nuttu. Aloitin sen jo syksyllä...nyt tartuin uudelleen haasteeseen. Jouduin heti alkuun purkamaan hihan alun liian kapeana, heh. Tylleröinen kasvaa :) Myös suloisesta keväänvihreästä valmistunee kieppihuivi itselleni.




Laskiaisen
kunniaksi me ei syötykkään laskiaispullia, vaan köyhiä ritareita. Laurin pastamista pullista, jotka olivat jo hieman kovia, syntyi herkullisia ritareita koululaisille. Tällä viikolla on neulomisten keralla ulkoiltu ahkerasti, kolattu lumia ja pulkkailtu uudella vaalenapunaisella pulkalla. Muskari oli Inkeristä taas huippukiva ja itkun kanssa sieltä lähdettiin. Uusi muskarikaverikin saatiin :) Kahviteltu ja puikkoiltu on Kati -ystävän kanssa, joka palaa työelämään.


Yksi
ilta leipoa pyöräytin lasten iloksi entisen kollegani ja ystäväni Irman ohjeella mokkapaloja, niistä on nautittu niin lasten kuin ystävienkin kanssa. Itse olen yhä herkkukevennyksellä. Houkutuksista huolimatta olen pysynyt hyvin tavoitteissa, 12 kg on nyt saavutettu ja lisää vielä haaveilen. Mokkapalaohjeita lienee maailma täynnä, mutta jaan tämän, koska se on niin helppo ja piimän ansiosta niin pehmoinen :)

Irman herkkumokkapalat

  
Pohja 
3 dl piimää
2 kananmunaa
3 1/2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2,2 dl juoksevaa margariiniä


1. Sekoita piimä, kananmunat ja sokeri keskenään.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siihen juokseva margariini.
3. Sekoita kaikki keskenään ja levitä uunipellille, paista 200 asteessa noin 15 - 20 min.

Kuorrute
(tein itse 1 1/2 kertaisen tätä, jotta riittää uunipellille kunnolla)
3 dl tomusokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
3 rkl vahvaa kahvia
noin 60g margariiniä

1. Lisää kuorrute lämpimän pohjan päälle, niin se levittyy hyvin. Koristele haluamallasi tavalla, vaikka kookoshiutaleilla tai lasten mieleen nompparelleilla. Myös sula valkosuklaa raitoina on tyylikäs :)



Iloista torstaita teille rakkahat lukijat!

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Voi että, ihana viikko teillä ollut! Köyhät ritarit onkin ihan unohtunut, milloinhan olenkaan tehnyt niitä viimeeksi. Ja mokkapalojen ohjeen otin talteen, tuo piimä tekee varmasti niistä kuohkeita!

Mukavaa torstaita! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa hyvä mieli blogistasi. Reippautta, joka tarttuu ja ihania kuvia jälleen Inkivääristä ja muusta. Lämmin kiitos sinne! Une

Kirsi kirjoitti...

Ihania värejä kuvissasi ja käsitöissäsi!