torstai 1. joulukuuta 2011

Ideoiden tulvaa:)


Joskus
taannoin, kun olin töissä (heh, kyllä mä palaankin sinne vielä), meillä tehtiin työpaikalla DISK -analyysi. Se oli erittäin mielenkiintoinen ja käyttökelpoinen työväline. Koko työyhteisö täytti ison pinon papereita, jokainen tutkisteli itseään työyhteisön jäsenenä. Se oli hieno prosessi ja auttoi ja varmasti auttaa yhä työyhteisössä ymmärtämään, tukemaan ja rohkaisemaan toinen toistaan. Näkemään erilaisten persoonallisuuksien voiman. Analyysin mukaan olen itse se ihmiskeskeinen ja ideoiva työyhteisön jäsen. Varmaan muutakin...mutta keskityn nyt tuohon ideointijuttuun!



Nautin
keksiä, ideoida ja valmistella erilaisia projekteja, useimmiten kädentaitoihin ja kuvataiteisiin liittyviä. Käytännön toteutus ei useinkaan kyllä yllä niin korkealle, kuin haaveilen. Heh, koko ajan opettelen kestämään tätä: "Ei ihan kuin Strömsössä....;)" Eilen meillä oli kiva päivä, joulukorttipaja ystäväni Helin kanssa. Harmaan marrakuisen päivän valaisi leppoisa juttelu ja korttitehtailu. Määrällisesti ei pitkälle vielä päästy, mutta mukavaa oli. Kortteja teemme myös ensi viikolla Kerttujen kanssa:)




Löysin
mehukkaan kakkuohjeen Viini ja Ruoka -lehdestä Elina -ystävän luona. Tein kakkua Inkiväärin juhliin ja se sai kehuja:) Tässä teillekin idea vaikka vaihteluksi perusjoululeivonnaisiin. Lisäsin perusohjeeseen reilun teelusikallisen piparkakkumaustetta. Kakku säilyy kesäkurpitsan ansiosta pitkään mehevänä.



Piparintuoksuinen kesäkurpitsakakku

4dl (noin 300g) raastettua kesäkurpitsaa
200g voita
4 kananmunaa
2 1/2 dl fariinisokeria/mascovadesokeria
1 dl rusinoita
1dl rouhittuja pekaani/saksanpähkinöitä
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
reilu 1 tl piparkakkumaustetta

Päälle ja väliin:

400g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
100g pehmeää voita
2 rkl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori+sitruunamehua

1. Sulata ja jäähdytä voi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula, rusinat ja pähkinärouhe. Sekoita muut kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. 
2. Paista kakkua tunti uunissa irtopohjavuoassa (noin 23cm) 150 asteessa.
3. Kuorrute ja täyte: vatkaa sähkövatkaimella voi ja tuorejuusto notkeaksi, lisää sokerit ja sitruunan kuori ja sitruunamehu. Halkaise kakku kahtia ja lisää kuorrutetta väliin ja päälle.
4. Kakun voi koristella haluamallaan tavalla, sain itse Elinalta syötäviä kukkia;) Eräs vieras vitsaili, että kukas on teroittanut lyijykynää kaukun päälle:D

 Joululahjoja valmistuu

Inkiväärin uusia lahjakirjoja, kaikki Inkulle todella mieleisiä
Hei,
tänäänhän oli joulukuun ensimmäinen!  Innokkaampana kuin lapset, minä avasin ensimmäisen advennikalenterini kuoren. Sain kassikalenterin ystävältä ja voi miten riemuissani olen. Joka aamu minua odottaa siellä yllätys:)


Siunattua adventin aikaa!

4 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Iloista joulunodotusta sinne!
Kauniita kortteja teidän tehtaassa syntyy :) Tänä vuonna meillä lähtee valokuvat. Jostain päästä pitää välillä helpottaa tätä hässäkkää!
Vaikka työnpuolesta organisoimaan joudun miekin, en taida olla aina kaikkein järjestelmällisin... Väliin punkee aina uusia ja uusia juttuja :)

Aatsa kirjoitti...

Kiitos taas kerran mukavasta blogista. Ootte niin söpöjä Inkun kanssa. Tiistaiaamuna näin Eppu Akustiakin, kun Lahja oli viemässä Kassun perhettä bussille ja Antti oli tuonut Skodan minulle.Huomisaamuna lähden Arttu Noposen kanssa T.koskelle. Vien Epun lastenvaunut ja kantotelineen mennessä Kuopioon ja samalla etsin sieltä hyppyhaalariani. -Haleja t. Aatsapappa PS. Sain jo sovittua Osmo Hakulisen kanssa V.mäen s.pattereitten uusimisesta. Hän tulee 7.12. tsekkaamaan tilannetta.

Virkattu lintu kirjoitti...

Hienot kortit ja kakkukin näyttää hyvältä. Täytyypä tässä itsekin pian mietiskellä millaisia kortteja sitä tänä vuonna näpertelisi... Pari innokasta pientä askartelijaa täällä ainakin olisi :)

Andrés López kirjoitti...

Oooh, the cake looks sooooo great! I love this cakes with cheese (if I understood well, that a part of a cream is Philadelphia ;)). Could you write the recipe in English, please??? Your home looks very warm and cozy.

have a lovely advent time :)