sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Lasikupu


Niiskuneiti
oli löytänyt ensimmäisen rohkean krookuksen nenännipukan. Se oli pistänyt esille lämpöisestä maasta eteläisen ikkunan alla eikä ollut vielä edes vihreä.
- Pannaan lasi sen päälle, Niiskuneiti sanoi. Sitten se selviää kylmästä yöstä.
- Älä pane, sanoi Muumipeikko. Anna sen selvitä miten parhaiten taitaa. Minä luulen, että se selviää paremmin, jos sillä on vähän vaikeuksia.
(Tove Jansson: Taikatalvi)


Mitään
elämää suurempaa haastetta ei ilmassa ole :) Tuo Muumipeikon viisaus vaan koskettaa. Poimin sen talteen jo talven pimeinä iltoina ja ajattelin keväällä teillekin jakaa. Muutama krookus jo pilkottaa ja kun lunta lapioin isommista kasoista soralle sulamaan, niin lumen alta löytyi lisää pieniä alkuja. Nuo kuvien kaksi kaverusta on kyllä mahtava parivaljakko! Nyt minä painun vielä siivoushommiin, esikoisen luokkaretkitalkoo jatkuu. Kaksi kerrostaloa kohta hoidettu :) Jäsenissä tuntuu!
Siunattua sunnuntaita!7 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Varmasti tuntuu jäsenissä...:)

Ihana Muumipeikon viisaus!

Sinuattua sunnuntaita, myös sinulle.

MaMMeli kirjoitti...

Todella totta tuo muumipeikon viisaus!!!

Mukavaa sunnuntaita sinne koko poppoolle <3

Peppi kirjoitti...

Ihana tuo viisaus ja niin totta. Välillä tuntuu, että olisi ihana laittaa K:kin "lasikupuun" "pahalta maailmalta", vaan pakkohan niitä vaikeuksiakin on kohdata. Niin se vaan on.

Peurankello kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista <3

Sennie kirjoitti...

Ihanasti sanottu! Ja niin totta.
Siunausta viikkoosi<3

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas ihanasta bloggauksesta kuvineen ja teksteineen. Liityn solidaarisuusrintamaan jasenten sarkemisen suhteen. Lapiohommia on riittanyt Vitalin talon pihapiirissa.Tanaan hakkasin lapiolla jaatynytta maata saunan lattialautojen alta.3x3m alalta noin 15 cm paksuudelta. Kylla se kavi tyosta. Dima ja Aljosa jelppasivat lautalattian purkamisessa. Otin heista kuvia vasara kadessa. Ehka joskus saan niita kuvia omaassa blogissani nakymaan.Aatsapappa

sanna kirjoitti...

Kylläpä oli viisas muumipeikko.
Kurahaalarikuvat näyttävät jotekin tosi tutuilta :) Suloinen neiti teillä.