maanantai 25. helmikuuta 2013

Lomamietteitä


Viereisen
korttelimme lehmuskujalla on valtava vanha tammi. Iltalenkillä huomasin, että se ei ollut luopunutkaan syksyllä lehdistään, vaan ruskea lehvästö oli yhä tiukasti kiinni oksistossa. Kuulin erikoisen äänimaiseman, kahisevan ja syksyisen. Heleän äänen, minkä tuulessa heiluvat lehdet saivat aikaan. Tein yhden huomion itsestäni: taidan olla lomalla, kun huomaan moisen mukavan pikku jutun. Kiva, totesin itsekseni. Sitten tuli vähän takapakkia. Ensin sairastui keskimmäinen pojista kovaan kuumeeseen ja nyt on pikku Inkivääri ankarassa taudissa. Eilen 39,8 asteen kuumeessa. Haaveet levollisista öistä ja yhdessä lomalla ulkoilemisesta kariutuivat toistaiseksi siihen. Myös oma liikkuminen ei ole järin onnistunut. Inkeri heräsi houreisiin kesken päiväunenkin, joten en uskalla jättää häntä edes siksi aikaa poikien huomaan. Iltalenkeiksi menee, miehen työpäivän jälkeen. Nyt kädet kyynärpäitä myöten ristissä, etten itse sairastu.

Olen
hyödyntänyt kotipäivät raivaushommissa. Kiertänyt vaatekomeroita ja kaappien nurkkia, käynyt omatkin vaatteeni rankalla kädellä läpi. Inkeri on maannut sohvalla surkeana ja minä möyrinyt vaatekasoissa ja välillä halitellut ja hoitanut potilasta. Monta kassia on lähtenyt ystävälle, kirpparille ja osa lumppuihinkin. Poikien puhkikuluneet kamppeet eivät palvele enää ketään. Samaa luopumisen riemua olen tuntenut kuin työhuonetta raivatessa. Monta nurkkaa on silti vielä läpikäymättä, vintit ja autotalli. Viimeksi mainittu on onneksi miehen heiniä. Vaikka nurkat aina aika-ajoin raivaisikin, aina sitä kampetta kertyy, höh! Neljän lapsen kanssa se lienee jossain määrin ymmärrettävääkin. Vinttiin on tungettu epämääräisiä lelukoreja, poikien näkemyksiä siivoamisesta. Inkerin pieneksi jääneet vaatteetkin saavat uuden omistajan, nimittäin :)

Ihanaakin
kerrottavaa on, lapset saivat uuden tyttöserkun. Miehen veljen perheeseen syntyi pikkusiskoprinsessa kahdelle isoveljelle. Kyllä on ilon päivät nyt siellä ja meilläkin Inkeri on erityisesti riemuissaan. Muutaman vuoden päästä on varmasti mukavat leikit pystyssä tyttösillä. Onnea ja siunausta rakkahat siellä nyytin kanssa!

Ps: Kuvat vuoden takaisia, esikoinen on leirillä ohjaajana ja vei mun kameran :)


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paranemisia sinne teille, ja toivottavasti tosiaan sinä säästyt terveenä. Mikään ei ole lapsiperheessä pahempaa kuin äidin sairastuminen! Vai teillä pojat haaveilee perheenlisäyksestä - niin meilläkin!

tv Leena

Sarppu kirjoitti...

Hus kaikille taudeille, niitä on nyt liikkeellä. Miten se aina liittyykin tähän kevään tuloon tuo raivaus, olin suunnitellut talvilomaksi niin paljon raivausta että puolet jäi tekemättä, siitä on sitten hyvä jatkaa :)

Peppi kirjoitti...

Paranemisia sinne! Miten ne pöpöt aina ilmestyvätkin juuri lomalla kuvioihin.
Mie olen surkea raivaaja, näkisin vaikka missä pontentiaalia askarteluun ... jos joskus kuitenkin tarvitsisi ja tavaraa kertyy ...
Toivottavasti vielä saatte myös nautiskella ulkoilusta lomallanne!

Maikki kirjoitti...

Parantukaa pian! Täällä käytiin influenssa läpi ennen lomaa (ihme kyllä), mutta toipumisaikaa kyllä tarvittiinkin loman muodossa. Kova tauti, etenkin pikkuisille!

Anonyymi kirjoitti...

Tiina,
yritin just laittaa sulle mailia, mutta se tuli bumerangina takaisin. Onko sulla muuttunut mailiosoite?

tv Leena