tiistai 1. marraskuuta 2011

Varaslähtö


Viikon
kimppu on  nyt valkomustavihreä:) Pihamaakin on samoissa sävyissä. Harmaa lisättynä aamusumulla.  Usvaa ja kosteaa ilmaa. Sunnuntain pihahommat meinasivat kostautua flunssana, kylmetyin niin. Tauti taisi mennä kuitenkin ohitse:) Pihassa on mukavasti talven tuloa valmisteltu. Aitta siivottu, lehdet haravoitu ja kaikki viimeisetkin kesäkukat viety kompostiin. Pihakalusteet vielä suojaan ja se vihoviimeinen homma, kasvimaan kääntäminen odottaa vielä. Timjamin viimeiset varret niputin kuivamaan. Juuri tänään maustoin jo kuivaneilla mureketta, nam:)



Puumajan
purkamisesta jäi oiva kasa harmaata lautaa. Sormia syyhyttää päästä sitä työstämään. Käsityökoulun hienoilla koneilla voisi sahata esim.  noita sydämiä. Höh, nyt kaikki näkee mun joululahjaideat;)

Ystävän
ihana lainakirja neuvoi, miten henkarin saa kätevästi päällystettyä virkkaamalla.  Nyt tilauskassi on valmis matkaan.





Oi,
tämä kiva varaslähtöprojekti olisi ansainnut kyllä ihan oman postauksen;) Idea tölkkien värikkäistä hatuista lähti täältä Pikku-Ketun Puuhamaa -blogista. Taas idea valmiista pikkuleipäseoksesta löytyi uudesta Maalaisunelma -lehdestä (9/2011). Alimmassa kuvassa näkyy valmista pikkuleipäseosta. Ylemmässä kuvassa näkyy vanha ruusukortti (vuodelta -43), jossa on lisäohjeet paistamiseen. Mukava pikkujoululahja tai vieminen kaamosaikaan:) Jos ohjeeseen lisää vielä mausteita lisää, joulun tuoksu on taattu. Tässä teillekin ohje:

Kotitekoinen pikkuleipäseos
2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 maustemitta suolaa
1,5 dl raakasokeria
2 dl rusinoita
3,5 dl kauraryynejä
1,5 dl karkeaksi hakattuja hasselpähkinöitä

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola. Kaada seos purkkiin ja lisää muut ainekset kerroksittain. Painele jokainen kerros tiiviiksi (esim. perunanuijalla). 
2. Kirjoita tämä ohje korttiin lahjan saajalle: 

Rusinaiset kaurakakkuset
1 purkillinen pikkuleipäseosta
175g huoneenlämpöistä voita
1 muna

1. Sekoita muna ja viipaloitu voi monitoimikoneessa tai käsin. Lisää seosta vähän kerrallaan. 
2. Pyörittele taikina noin 5 cm paksuiseksi tangoksi ja kääri voipaperiin. Pakasta tankoa 30 minuuttia. 
3. Leikkaa taikina puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä pellille.
4. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä ritilällä.

Lämpöä harmauden keskelle!

9 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Pikkuleipäseos on ihana idea! Tuota saa varmana lainata :)
Joululahjoja pitäisi jo pikkuhiljaa miettiä, sukkia en ehdi kaikille kutoa.

MaMMeli kirjoitti...

Voi että olet ollut tosi ahkera!!! Minä kun en tunnu saavan mitään aikaiseksi....Ilma ja mammeli on nyt tänään ihan harmaana;)

kassu kirjoitti...

Ooo, kun kaunis asetelma ruokapöydällä, heti tekee itekkin mieli luoda kauneutta kotiin! Sä Tiina oot kyllä niin ehtiväinen kaikkeen maholliseen, miten sää ehit..???!!! ;D

Karibaldi kirjoitti...

Upeaa syntymäpäivää rakkaani!

Mine kirjoitti...

Koska onnittelut tuli noin varmalta lähteeltä, onnittelen minäkin! Turkkilaiset onnittelevat; Hyvä kun synnyit ja olen suomentanut sen omaan käyttööni. Tai kääntänyt muotoon: Olipa onni, että synnyit!

Kivoja värikkäitä asioita olet tehnyt. Ja puutöihin minäkin haluaisin. Miehen työuran alkuvaihoilla meillä oli käytössä koulun puutyöluokka ja silloin tuli askarreltua asia jos toinenkin pakettiin. Täällä se vaatisi hieman enemmän mielikuvitusta ja käsitaitoja.

Aatsa kirjoitti...

Sylin taydelta onnea Tiina! Onko siita jo todellakin 42v kun sina synnyit. Kaikki me ihastelimme sinun suuria kauniita silmiasi. Hyva olet edelleenkin huomaamaan kaikkea kaunista ymparillasi ja niin ilahuttamaan myos muitakin. t. Aatsapappa

Aatsa kirjoitti...

Sylin taydelta onnea Tiina! Onko siita jo todellakin 42v kun sina synnyit. Kaikki me ihastelimme sinun suuria kauniita silmiasi. Hyva olet edelleenkin huomaamaan kaikkea kaunista ymparillasi ja niin ilahuttamaan myos muitakin. t. Aatsapappa

Eero Turunen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Peurankello kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista<3 Edellinen kommentti meni vanhingossa pojan profiililla, siksi poistin sen:)