maanantai 27. helmikuuta 2012

Melanzane alla parmigiana casseruola



PikkuInkivääri
sai kuumeen ja nuhan. Lomasuunnitelmat menivät uusiksi. Nyt nautitaan hänen kanssaan kaikesta kivasta sisätiloissa. Pojille koetan kehittää ulkoilua :) Istutettiin tasetti lempikukkakaupastani Ruusupuusta  kevättä enteilemään. Maalattiin kukkasia ja ruohoa. Kummasteltiin värejä ja vertailtiin niitä lelujen väreihin. Koottiin monta palapeliä ja muovailtiin. Kirjojakin väliin luettiin. Huh, mitähän vielä keksittäis.
 


 


Viikonlopun
yllätyssynttäreillä juteltiin ruokaohjelmista. Riikka -sisko kertoi houkuttelevasti Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella -ohjelmasta ja varsinkin Siken ja sitten Riikan tekemästä munakoisoparmesaanivuoasta. Ah, minäkin pistin kokeiluun! Otsikon nimi on muuten ihan Googletranslaten ansiota ;) Italialaisittainhan ruokaa tehtäisiin hartaudella ja kauan, viiniä samalla siemaillen. Minulla valmistus ajoittui napakkaan iltapäivään juuri ennen Naistentiimin palaveriä. En kerennyt edes maistamaan valmista ruokaa.


Kaikesta
vauhdista huolimatta, kun tulin palaverista kotiin...ensimmäinen kommentti tuli esikoiselta: Äiti se oli todella hyvää! Poika sai poskipusut multa ja maistamaanhan siitä jouduin :)

Kertakaikkisen hyvääääää!

Munakoiso-parmesaanivuoka a´la Sikke 

Linkki videoon: Ruokaa rakkaudella jakso 5
(Videon alussa jauhoton hasselpähkinäkakun ohje, sekin varmasti hyvää!)

3-4 munakoisoa

2 munaa kevyesti vatkattuina
2 dl korppujauhoja, joissa suola, pippuri, peperoncino

1 l hyvää tomaattisosetta

Parmesaanijuustoa
Mozzarellaa
Paistamiseen Olivado oliiviöljyä tai avokadoöljyä

Leikkaa munakoisot renkaiksi, dippaa kanamunaan ja sitten maustettuun korppujauhoon.
 Kypsennä runsaassa oliiviöljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi. Maista.
 Levitä uunivuoan pohjalle tomaattisosetta (ohje alla) ja sen päälle kerros munakoisoja. Ripottele parmesaaniraastetta munakoisojen päälle ja jälleen kerros tomaattisosetta, munakoisoja ja parmesaania. Jatka näin kunnes kaikki munakoisot ovat vuoassa. Voit laittaa kerroksen mozzarellaa yhteen väliin, jos pidät siitä. Viipaloi vielä mozzarellaa vuoan päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, kokeile munakoisojen kypsyys tikulla.

Tomaattikastike:
1 sellerinvarsi hienonnettuna

2 sipulia hienonnettuina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 l italialaista tomaattimurskaa
1 dl Olivado oliiviöljyä

1 tl kuivattua oreganoa
0,5 dl punaviiniä ja 0,5 dl brandyä (ei pakolliset)

suolaa
Lopuksi kourallinen tuoretta basilikaa ja persiljaa

Kuullota sipulit, valkosipuli ja selleri oliiviöljyssä ja lisää sitten muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen maukkaaksi, noin 30 min. Lisää persilja ja basilika valmiiseen kastikkeeseen.

Oi, tätä valoa! 
Tuon ruoankin innoittamana haluaisin nähdä sen Avain Italiaan -elokuvan? Onko kukaan nähnyt?

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Yllätyssynttärit


Loman
alun kunniaksi teimme pienen reissun serkkutyttöjen yllärisynttäreille. Siskoni oli junaillut perheensä pulkkamäkeen ja sielläpä odottikin juhlakansa :) Ihanien Tuittu ja Tähkä -serkkujen juhlistamiseksi kilpailimme huiman pulkkakisan, pelasimme jääpallomatsin, joimme nokikahvit ja kaakaot sekä saunoimme tunnelmallisessa Apteekin majoituksen saunassa. Illan mittaan herkkuja oli monenmoista, lähtien Janne -kokin pastacarbonarasta, Riikka -siskon suklaa - ja rahkaunelmiin sekä meikäläisen Irish Dream -kaakkuun.

 

 
Tunnelmallinen Apteekinmajoitus



Serkkujen kanssa on niin kotoisaa!

perjantai 24. helmikuuta 2012

Onni onnettomuudessa


Tänään
se alkoi, lasten loma. Aapo oli jo useana päivän haaveillut lasagnesta ja minä loman alun kunniaksi tehtailin toivomuksen mukaan. Ihan ohjeen mukaan, enkä terveellisempää versiota tällä kertaa. Yleensä kun koetan ruoasta kuin ruoasta tehdä sellaista. Siis tiedättekö, täysjyvämagaronista ja kasvisversioita ym. Lasagnea teen ehkä kerran puoleen vuoteen ;)
 


Kahden
viikon sisään olimme jo toistamiseen lääkärissä ja röntgenissä. Tällä kertaa herra 3:n kanssa. Kaksi viikkoa sitten herra 2 sai kipsin ranteeseensa ja nyt tämä nuorempi kaatuili hyppyrissä. Säästyi kuitenkin kipsiltä, onneksi vain venähdys. Loma alkoi lennokkaasti. Tässä otetaan rennosti :)


Viikko
on ollut mukava, leppoisa sellainen. Eilen kässäkoulussa alkoi kankaanpainantajakso. Teemme reaktiiviväreillä painokuoseja. Aloitin perhoskankaalla, Inkiväärille kesämekkoa pukkaa ehkä :)

 Leppoisaa viikonloppua sinne!

torstai 23. helmikuuta 2012

Lisää ystäviä


Ystävänpäivät
jatkuvat :) Nappisukat valmistuivat myöhäisenä ystävänpäivänlahjana. Niistä tuli superlämpimät. Elina saatiin palsternakkakeitolle ja sukkia sovittamaan. Nyt työn alla on Inkiväärin leijonankeltainen nuttu. Aloitin sen jo syksyllä...nyt tartuin uudelleen haasteeseen. Jouduin heti alkuun purkamaan hihan alun liian kapeana, heh. Tylleröinen kasvaa :) Myös suloisesta keväänvihreästä valmistunee kieppihuivi itselleni.




Laskiaisen
kunniaksi me ei syötykkään laskiaispullia, vaan köyhiä ritareita. Laurin pastamista pullista, jotka olivat jo hieman kovia, syntyi herkullisia ritareita koululaisille. Tällä viikolla on neulomisten keralla ulkoiltu ahkerasti, kolattu lumia ja pulkkailtu uudella vaalenapunaisella pulkalla. Muskari oli Inkeristä taas huippukiva ja itkun kanssa sieltä lähdettiin. Uusi muskarikaverikin saatiin :) Kahviteltu ja puikkoiltu on Kati -ystävän kanssa, joka palaa työelämään.


Yksi
ilta leipoa pyöräytin lasten iloksi entisen kollegani ja ystäväni Irman ohjeella mokkapaloja, niistä on nautittu niin lasten kuin ystävienkin kanssa. Itse olen yhä herkkukevennyksellä. Houkutuksista huolimatta olen pysynyt hyvin tavoitteissa, 12 kg on nyt saavutettu ja lisää vielä haaveilen. Mokkapalaohjeita lienee maailma täynnä, mutta jaan tämän, koska se on niin helppo ja piimän ansiosta niin pehmoinen :)

Irman herkkumokkapalat

  
Pohja 
3 dl piimää
2 kananmunaa
3 1/2 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2,2 dl juoksevaa margariiniä


1. Sekoita piimä, kananmunat ja sokeri keskenään.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siihen juokseva margariini.
3. Sekoita kaikki keskenään ja levitä uunipellille, paista 200 asteessa noin 15 - 20 min.

Kuorrute
(tein itse 1 1/2 kertaisen tätä, jotta riittää uunipellille kunnolla)
3 dl tomusokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
3 rkl vahvaa kahvia
noin 60g margariiniä

1. Lisää kuorrute lämpimän pohjan päälle, niin se levittyy hyvin. Koristele haluamallasi tavalla, vaikka kookoshiutaleilla tai lasten mieleen nompparelleilla. Myös sula valkosuklaa raitoina on tyylikäs :)



Iloista torstaita teille rakkahat lukijat!

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Blingblingiä


Aika
kului siivillä, kun pääsimme eilen Martta -ystävien kanssa helmeilemään. Pia -ystävämme neuvoi, kuinka kootaan avainkoru tai helminauha. Jokaiselle löytyi omannäköisiä helmiä ja tyyliin sopivaa tapaa niitä yhdistää. Minulla sattui olemaan blingbling -olo ;)





Tänään
kuvasin valmiin avainkorun kotona. Lisäsin siihen lasinsulatuskurssilla tekemäni riipuksen. Syksyllä, kun palaan töihin, saa korussa roikkua sitten avain. Näitä tarvittaisiin paljon lisää, joka asuun sopiva :)))


Kiitos Pia ihanasta avustasi ja huumorista, jota aina tarvitaan!

lauantai 18. helmikuuta 2012

Yli neljänkympin on hyvä olla


Hih,
se on viikonloppu ja ihan mukavaa. Eilen tehtailin Soittajapojan suklaakaakkua rakkahille ystäville, jotka juhlivat tänään Martoissa vuoden viisastumistaan. Uusille lukijoille tiedoksi, että en kuulu oikeisiin Marttoihin, vaan iki-ihanaan epäkeskoryhmään, jossa on parempi olla hieman vinossa, kuin oikeassa. Kun tulee yli neljänkympin, tällaista tapahtuu... Me virkkaillaan, puikkoillaan ja muuten vaan jaetaan elämän matkaamme. Tänään helmeiltiin muun muassa!



Kävin
perjantaina myös Hyvä Alku-messuilla. Ne ovat varhaiskasvattajille ja alkuopetuksen väelle suunnatut messut, joilla on varmasti hyvää luento-ohjelmaa. Minä kuitenkin keksityin Inkiväärin kanssa etsimään inspiraatiota. Mukaan lähti tuo hauska naamapyllymuistipeli. Ihan mahottoman hyvä juuri nyt Inkerille. Hän heti ihastui siihen, samoin kuin minä herkullisiin kuviin :) Ostin myös Kati -ystävän tekemät  Lumisiipien virkatut korvikset, jota mallia ei kylläkään myydä verkkokaupassa tällä hetkellä. Muita kauniita sieltä kyllä löytyy.


Korukuvia huomenna :)

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Yllätyksien päivä



Olipas
ilontäyteinen Ystävänpäivä! Aamuvarhain suuntasin Naisten Aamubrunssille juontajaksi. Siellä oli herkkä, hilpeäkin tunnelma. Hyvää aamupalaa, musiikkia, erinomaista aamiaisseuraa ja kaunista ympärillä. Mitä sitä nainen aamulla muuta kaipaakaan! Kotiin palattua innostuttiin Inkiväärin kanssa valmistelemaan koululaisille yllätystä. Taikinanaamasta voitte päätellä...



Sitruunainen valkosuklaaunelma

Pohja

170g dominokeksejä (eli vähintään yksi pötkö, itse lisäsin hieman keksejä, koska muuten eivät olisi riittäneet 24 cm vuokaan)
50g voita (24 cm vuokaan 75g)

1. Murskaa dominot muruiksi ja sulata voi -> sekoita keskenään ja levitä irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin.

Täyte

2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (laitoin 3dl kun oli sellainen isompi purkki)
200g Valion sitruunarahkaa (alkuperäisessä ohjeessa appelsiinituorejuusto, joten laitoin puolet sitruunarahkaa ja puolet appelsiinituorejuustoa, nam:))
170g valkosuklaata
4 liivatelehteä
pieni määrä nestettä, esim.sitruunamehua tai vain vettä

1. Vaahdota vaniljakastike, sulata valkosuklaa, notkista rahka. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja liitä ne pieneen määrään kuumaa nestettä.

2. Sekoita kaikki ainekset keskenään!

3. Sitten vain kaadetaan seos pohjan päälle ja laitetaan valmis kakku jääkaappiin. Anna hyytyä riittävästi, ainakin muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele hyytynyt kakku mieleiseksesi.
 


Saimme
ihanan yllätyksen mekin! Veera -kummitäti tuli vaaleanpunaisen pulkan ja paketin kanssa Inkeriä katsomaan. Tyttö oli haltioissaan niin pulkasta, kuin paketissa olleesta Veeran itsevirkkaamasta pehmosta "Pelikaverista".




Vilkutuksin :)