tiistai 23. lokakuuta 2012

SyyskirpeääKirpeää
syyspäivää täältä. Pipot on kaivettu esiin ja villasukat ovat ahkerassa käytössä. Mummi neuloi täällä ollessaan lisääkin. Kirpparilta ostetusta euron villapaidasta hän purki langat, vyyhditti uudelleen, kasteli ja saunan lämmössä venytti kiharat pois. Monet sukat syntyivät siitä syvän vihreästä ja kauniin sammaleisesta langasta. Ihailtavaa kierrätystä! 


Viikonloppuna
saimme rakkaita vieraita. Kokeilin uutta reseptiä, kikherneitä ja porkkanoita sitruunaisessa vuohenjuustossa. Porkkanoita vokatessa lisätään reilusti juustokuminaa ja kikherneet valutuksen jälkeen maustetaan sitruunankuorella ja mehulla ja lisätään porkkanavokkiin. Lopuksi pienitään vuohenjuusto lämpiämään vokkauksen päälle. Hyvää tuli!


Kun
olin pieni äiti otti kirkon penkkiin mukaan kuivattuja omppuja. Niitä mutusteltiin sitten saarnan aikana. Inkivääri sai mummilta Tuutikkirasian ompuilla. Ihana tuliainen:)
                                     Oikein mukavaa viikkoa itse kullekin!

4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Minäkin tihrustelen kirppareilla neuleita sillä silmällä että puran ja teen uusiksi. Yhtään sopivaa ei ole tullut vielä vastaan, joko lanka huonoa tai sitten hintaa liian paljon. Täytyy jatkaa etsintää. Kuivatut omput on hyvä idea kirkkoon.

Anonyymi kirjoitti...

No jo on hyvä idea sinun äidilläsi! Niinhän se ennenvanhaan tehtiin - lanka neulottiin moneen kertaan, niin kauan kun siinä jotain neulottavaa piisasi. Mutta valitettavasti myös Katja on oikeassa, olen itsekin huomannut lähinnä kankaiden kohdalla, että tämä nykyisen kaltainen kulutusyhteiskunta tuottaa luvattoman huonoa laatua, joka sopii lähinä "kuluta hetki sitten heitä pois" mentaliteettiin.

Aatsa kirjoitti...

Kiitos Tiina mukavista kuvista ja tekstistä. -Syystunnelmissa ollaan täällä Siperiassakin. Jo aikaa sitten ovat ruskalehdet karisseet puista. Yöpakkasia on ollut ja vähän luntakin. Aamukammastakin alkavat piikit jo harveta. Kuukauden päästä ollaan toivottavasti kotimatkalla.

Aatsa kirjoitti...

Kovin hiljaista on ollut tällä esikoistyttären palstalla viimeaikoina. Tsemppiä ja siunausta sinne Keski-Suomeen täältä idästä. Näyttää siltä että olen saamassa Laurista kakkoskuskin paluumatkalle. Jos se toteutuu olen hyvin kiitollinen Taivaan Isälle.