maanantai 15. lokakuuta 2012

Hämärän hyssyä


Lomalle
marssittiin limps ja lomps. Täytyy myöntää, että ihan hyvään saumaan. Ilman kelloa, hämärän hyssyä villasukkasillaan, ihan parasta. Nyt saa puuhailla mukavia, kaikkea, mikä on syksyn mittaan jäänyt unohduksiin. Pääsimme jopa kunnon lenkille miehen kanssa. Ruokaakin on laitettu porukalla. Eilen keitin pitkän kaavan mukaan ruispuolukkapuuroa serkulta saamilla ruisjauhoilla ja tuli niin turkasen hyvää. Inkivääri söi kaksi isoa lautasellista. Se on hyvä mittari, nimittäin maanittelua tarvitaan lähes aina ruokapöydässä.

Mielessä
pyörii yhtä sun toista luovaa projektia. Saa nähdä toteutuuko mikään. Tuntuu, että tarvitsen ihan latautumista. Jotain saisi tehtyä, jos joku muu valmistelisi ja saisi itse vain tarttuaa tekemiseen ;) Eilen oltiin koko sakki pihalla haravoimassa tammivanhuksen valtavaa lehtiviittaa. Se oli levittäytynyt koko pihalle eli työtä riitti. Mies putsasi rännit ja pojat hilasivat isolla pressulla lehtiä lehtikompostiin. Sitten vaan haravat heiluivat. Tällä kertaa ei kukaan natissut ja valittanut hommasta. Tänään autettiin naapurin Martti -setää ja saatiin samalla upeat syysherkut ulkokeittiössä.

Kaksi
vuotta olemme tässä rakkaassa kodissa asuneet ja ensimmäiset tulet K teki takkaan vasta eilen. Takka on lähes lattian tasalla, joten Inkiväärin takia ei olla uskallettu aiemmin. Kylläpä tuli heti tunnelmaa! Saimme mummin tänne lomakaveriksi. Olen haaveillut meille kirpparikartanokahvilaretkeä lähipitäjään. Käytäisiin myös muutamassa kivassa sisustuspuodissa. Luulen, ettei minun tarvitse häntä paljoa houkutella. Kirjastoreissua pukkaa myös ja tietysti lanka - ja kukkapuotiin piipahdetaan.

5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Mukavaa lomaa! Itsellä se onni koittaa ensi viikolla. Ja loppuvuosi meneekin niin, että teen nelipäiväistä viikkoa. Luksusta!

p.s. Ruispuuro kuulostaa herkulliselta.

Piupau kirjoitti...

Ihanan blogin löysin täältä. Klikkauduin heti lukijaksi. Herkullisia ruokia näyttää olevan tarjolla siellä, kylläpä tuli vesi ihan kielelle.

Irmastiina kirjoitti...

Mukavaa lomaa sinulle!

Aatsa kirjoitti...

Kiitos taas blogista Tiinuli! Ittelläni on ollut vähän taukoa kirjottelussa. Viimenen yritys haihtui jonnekin bittiavaruuteen. Täytyy yrittää uudelleen.

Peppi kirjoitti...

Ihanien herkkujen äärellä olet lomaasi aloitellut.
Täällä palattiin just mummin herkkupatojen ääreltä ja lenkki olisi ToDella tarpeeseen :)
Rentoa loman jatkoa! Ohjelma vaikuttaa ainakin lomaan sopivalle..