tiistai 29. toukokuuta 2012

Ei meille hallaöitä!

Olen 
juhlaihminen, vaikka arkikin on itsessään ihan hyvä juttu :) Kevään juhliin on kiva valmistautua. Rakas ystävä leikkasi hiukseni viikonloppuna, tänään sain hemmottelua täällä äitienpäivälahjan muodossa. Kerrankin poikien päät on parturoitu ajoissa. Keskimmäinen kysyi totisena, ketä ihmettä varten hänen pitäisi mennä parturiin ;) Parhaani mukaan koetin perustella. Muuten valmistelu menee etsiessä kohtuullisia vaatteita poikasille vaatekorien kätköistä. Esikoisen puku saisi kyllä mahtua, mutta hartiat ovat levenneet ja pituutta tullut yli isänsä mitan. Itselleni käy muutamia vuosia vanha kotelomekko. Löysin ihanat kengät, mutta kukkaro ei taida antaa myöten. Perusteluja uusille kengille olisi kyllä useampia ;)

Puutarha
elää omaa elämäänsä. Olen siellä möyrinytkin, mutta ajatukset eivät vaella siellä niin tiuhaan kuin joskus. Aikansa kutakin :) Pojille on tiedossa kesätöitä, ulkokalusteiden hiomista ja petsausta, ikkunanpuitteiden ja roskiskatoksen maalausta ja nuo ihanaiset ikkunat odottavat myös innokasta pesijää. Tuntuu, että nuo hommat ihan kiinnostavat poikia. Kunhan muistan antaa heidän kuulemma laskeutua lomalle rauhassa, enkä ole heti hätyyttelemässä...

Inkivääri
on kesäntyttö. Hän on nauttinut toden totta naapurin Jan-Michielin kanssa pihaleikeistä. Leikkimökki on "maalattu" katuliiduilla ja pikkuruinen ikkuna pesty moneen kertaan. Vesipyssyleikit ovat Inkeristä kivoja niin pitkään, kunhan häneen vaan ei osu ;) Uimaaltaaksi käy jopa ämpärit ja saavit. Rakas ystävä matkustaa hetken päästä suurille merille, joten nämä hetket ovat siksikin ainutlaatuisia.

5 kommenttia:

Mirva kirjoitti...

Kauniita kesäisiä kuvia. Nyt onkin jännittävä viikko meneillään. Meillä nuorimman hoidon kevätjuhla on torstaina ja neiti odottaa niitä ihan onnesta soikeana. Neljäs ja kuudes luokkalainen on vähän ristiriitaisin tuntein liikenteessä. Loma on toivottu, mutta toinen jättää vanhan koulunsa ja siirtyy yläasteelle ja molemmat miettivät onko kesällä tarpeeksi tekemistä:) Juhlatamineita täälläkin etsiskellään niin omista kätköistä, kirppiksiltä kuin kaupoistakin:)

Katja kirjoitti...

Meillä ei ole tänä vuonna yhtään suurempaa kevät- tai kesäjuhlaa tiedossa. Toisaalta harmi, mutta toisaalta säästyy rahaa kun juhlagarderobia ei tarvitse päivittää.
Ensi vuonna onkin sitten taas rippijuhlakesää ja muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Minulla olisi riemuylioppilasjuhlat, mutta laistan ne laiskuuttani ja matkahankaluuksien takia. Ei kovin ole seurantarvetta, kun olen niin tyytyväinen tässä kotona. Ja tekin kävitte. Kiitos siitä! Une

Peppi kirjoitti...

Meillä olisi ollut K:n serkun yo-juhlat,mutta niin kaukana,ettei lähdetä ajamaan. Tuntuu vähän haikealle.
Hallan karkoitusta sinne! Itse suunnittelen hyökkäystä puutarhamyymälään kevätjuhlien jälkeen. Tosin, jos sataa vettä, niinku säätiedotus lupaa, niin voipi siirtyä. Mutta kesätäpinöissä kuitenkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Jos siellä Jyskälässä on ollut pelkoa hallaöistä, niin täällä E-Siperiassa vanhan hylätyn Bulankan kirkkohirsikehikon purkutyömaalla on viime päivinä hikoiltu rankoissa hellelukemissa (öisin on saattanut elohopea laskea likelle nollaakin). Jos vielä ehtii, niin sille merille lähtevälle naapurin perheelle siunauksen terveisiä.
Vajaan kuukauden päästä nähdään, jos Jumala suo! t.Aatsa-pappa