maanantai 28. marraskuuta 2011

Kannaksenkadun konditoria ja kekkerit


Täällä
on pyörinyt kaksi jauhonenää viime viikon. Päätin, ettemme turvaudu kaupantädin kekseihin, vaan omat sormet jauhossa vietettäisiin viikko. Inkivääri on muuten ihan paras leipuri. Työn jälki on taattu, varsinkin naamataulu ja muu taikinainen asu todistaa sen. Annoin tytön oikeasti osallistua ja keittiö on ollut sen näköinen.


Pakasteeseen
päätyi piparkakun makuinen kesäkurpitsatuorejuustokakku, mustikkamuffineita, kinderpiirakka, minttusuklaapikkuleipiä, lammaskasvispiirakka ja karjalanpiirakoita. Olisittepa nähneet, kun Inkeri kaulitsi karjalanpiirakoiden kuoria. Ihan Marttameiningillä mentiin:)Lauantaina
koitti sitten suuri päivä, Inkerin 2v. -juhlat! Olimme Inkiväärin kanssa harjoitelleet muutaman tanssiesityksen ja keksineet eläinlaulukilpailun. Kaikki mummasta teineihin ja tietysti kaikki lapset osallistuivat kilpailuun. Saimme ihanan nukke-esityksen myös yllätyksenä. Herkkuja oli vähän liikaakin, kun ihan kaikki serkut eivät päässeetkään juhlimaan. Oli niin leppoisan lämmin tunnelma, siitä on nytkin kiitollinen mieli:)
Inkeri
sai aivan ihania lahjoja:) Kesken juhlan tytön piti itse saada vaihtaa lahjamekkokin päälle. Suuri ilon aihe on ollut keinuheppa, minkä Inkeri sai serkuiltaan.
Hauskaa
oli, kun yksi lahjamekko oli ihan afrikkavärinen ja naapureiden pehmohollannikkaat olivat taas suoraan Hollannista tuotu. Niillä Inkku on tepsutellut tämän aamun ihan tärkeänä. Kukka-askartelulaatikkokin on Englannista.


Nyt
on juhlat juhlittu ja valmistaudutaan jouluun:) Oli kiva hetki laulaa adventtilaulua serkkulasten kanssa pyhäaamuna. Kirkkoon mentiin Laurin kanssa Hoosiannaa veisaamaan ja olikin niin juhlallista. Oli puhallinorkesteria ja kuoroa, solisteja ja puhujia kaukaa. Tänään on aurinkokin pilkistellyt ja viimeöinen lumisade kaunistanut maiseman. Inkku hihkui riemusta aamulla, "unta on atanut"!


                                                 Valoisaa viikkoa teille kaikille:)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Harmi ettei päästy mukaan juhliin! Tulihan kuitenkin Inkerin lahja perille? :)

- Matleena

Anonyymi kirjoitti...

Onpas teillä valoisa ja avara olohuone! Oi kun olis kiva päästä näkemään ihan livenä. Ja Inkeri niin herttainen päivänsäde!

tv Leena

Aatsa kirjoitti...

Onnea ja siunausta Inkerille!
Ja myös koko perhekunnalle. Leena Kosonen soitti tänään ja laittoi myös onnitteluja Inkerille ja pyyteli heille kylään. Osoite on muuttunut Konkelotieksi, vaikka talo onkin pysynyt paikoillaan.t. Aatsapappa

MaMMeli kirjoitti...

Myöhäiset onnittelut täältä ihanalle Inkerille <3 Saipa pikkuneiti kauniita lahjoja, varsinkin tuo mekko on niin suloinen:)Kukka -asetelma on myös upea!

Leena kirjoitti...

Voi miten suloiset juhlat ! Kauniita ja touhukkaita kuvia sulla. Onkos teillä taas kirkolla jonkinlaista joulutapahtumaa ? Olis kiva virittäytyä joulun tunnelmaan...