lauantai 7. toukokuuta 2011

Paatteja ja potaatteja


Hieno
keli asua taas pihalla:) Kasvimaa oli kuivahtanut pari päivää, joten tänään istutettiin potaatit ja sipulit sekä rucola -ja lehtisalaatti ja herneet. Hallaharso päälle ja lämpimien kelien toivotus perään. Eero tehtaili marjapensaiden aluille tukia, tosin lähinnä suojaamaan vaan pensaita. Mummi on yli-innokas linnunpönttöhamstraaja. Nytkin kauppareissulla tarttui muutama pönttö mukaan, jotka yritettiin ripustella puihin;) Asukkaat lienee löytyy vasta ensi kesänä, kun pesimisaika on jo mennyt.


Viimeinkin
sain aikaiseksi toivoa taimihyllyä. Kari naputteli sen mulle ja ruuvaasimme sen keskelle ikkunaa, niin Inkivääri ei yllä taimia tiputtelemaan. Pihalla on niin paljon kaikkea mukavaa tehtävää, etten malttaisi millään tulla sisähommiin. Pakko oli vähän porukalla siivota, ettei äitienpäivää ihan hiekassa vietetä. Pojat ovat seilanneet ees taas, meikäläinen koetti saada heidät tarttumaan töihin. Serkut tuli hakemaan jalkkiskentälle ja niinpä siivoukset jää...Villiyrttiasiantuntijamme
mummi teki tänään ihanaa teetä pienistä koivunlehdistä. Lounaaksi saatiin voikukkalettuja. Mummi ryöpsäytti lehdet ja pilkkoi täysjyvätaikinan joukkoon. Kertakaikkiaan hyvää! Kekkerit kruunasi naapurin Martti-setä. Hän toi pakastimen sulamisen takia viimeiset marjat ja mehut meille naapureille:) Ah, mansikoita ja omppuhilloa lättyjen kanssa!


                            Vielä ei uitu kahluualtaassa, mutta poikain hienot paatit sai kyytiä:)  
                                           Ihanaa äitienpäivää ja lämpöä, lempeä kaikille<3

3 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Oi , ihana odotella sitten satoa ihan omasta pihasta! Voikukkaleutut kuulostavat tosi hyviltä.

Anonyymi kirjoitti...

Aurinkoista ja iloista äitienpäivää nuorelle Äidille ja Mummille! Une

Peppi kirjoitti...

Hyvälle kuulostaa kokkkailunne! Täälläkin paistettiin ekat muurikkaletut. Mummin kanssa ollaan kokeiltu nokkoslettuja, mutta muuten ei pihan "villejäkasveja" olal kokeiltu.
Teillä jo kasvimaakin hyvällä mallilla!
Iloista äitienpäiväniltaa!
ps hienot paatit pojilla :)