sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Virtaa

Valolla
on uskomattoman inspiroiva ja voimaannuttava vaikutus. Ehkäpä siihen liittyy myös se, että eilen siivottiin ja koti näyttää nyt iloiselta :) Illalla saunaan menessä tuumasin, että on sitä meikämartalla pienet ilot, kun jalanpohjissa ei kerrankin rapise hiekka ja pöly, niin voi siitä nauttia näinkin paljon. Valo on mahtavaa ja innostaa tekemään kaunista ympärilleen.


Tänään
olimme tämän hetken lempipaikassani, Toivolan vanhalla pihalla. Lähes viikon ajan Pääsiäispihassa on ollut makasiinit täynnä lähiseutujen käsityöläisiä ja talon oma väki on myös myynyt tuotteitaan. Pihalla soi posetiivi ja välillä kuoro, sisällä ihana keskiaikainen musiikki, viola da gamban ja erikoisen huilun yhdistelmänä. Portailla ja ovenpielissä oli kauniita pääsiäisasetelmia ja lankapuodin ulkopuolella vuohiäiti pienen kilinsä kanssa ilahdutti pientä kansaa ja lampaitakin oli omassa aitauksessaan. Kellarikahvilassa maistui sitruunapiirakka ja pihan pikkupuodeista kotiutui muutama kotiintuominenkin, jopa paikallinen mämmi lähti mukaan.

Inkivääri 
nukkuu vielä päiväuniaan, mutta illan kahjossa mennään vielä mummalle virpomaan. Naapurin Martti -sedälläkin käydään pyörähtämässä. Inkeri ei halunnutkaan olla pupu, vaan prinsessa vei nyt voiton. Huomenna pääsemme Kerttuilemaan, inspiroivaan neulomisseuraan. Töissä on ollut aika paljon haasteita, joten kaikki mikä rentouttaa on nyt tervetullutta! Sellaista se työnteko välillä on, vaikka kuinka siitä pidänkin ja lapsista niin hurjasti tykkään.


Ihanaa,
että hiljainen viikko alkaa ja pääsiäisen riemu koittaa! En haluaisi antautua lainkaan seuraamaan mediassa olevaa negatiivisten uutisten virtaa. Milloin ketäkin savustetaan ja luodaan synkkyyden ilmapiiriä. Olen ihan varmasti kaukaista eteläameriikan sukua, no ainakin karjalaista verta on minussa siinä määrin, etten halua antaa vihalle valtaa.


                                                       Valoa viikkoosi!

8 kommenttia:

Une kirjoitti...

Kiitokset käynnistä! Olipa mukava olla vielä seurassanne blogin välityksellä. Une

Perho kirjoitti...

Voimia ensi työviikkoon, onneksi se on tiedossa lyhennettynä versiona.

Onpa mukavan näköinen tuo kukkakimppu! Ja hauska idea laittaa munat roikkumaan noihin pitkiin pajunkissaoksiin. Taidanpa kopioida idean omaan pöytäkoristukseeni :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuli kuule Tiina niin Saksa mieleen noista kuvista. Täällä roikkuu pääsiäisenä pihojen pensaissa munia, joissakin jopa satamäärin. Mekin ripustamme ensi viikonlopuna: muovimunat ihalle ja sitten aidot maalatut munat ruokapöydän vaasiin, jossa ovat lasten virpomisoksat.

tv Leena

Leena kirjoitti...

Minullakin on ollut tapana ripustaa ulos kirsikkapuuhun muovisia munia Saksan malliin. Saksassa on aivan mahtava pääsiäiskoristelu! Kivoja juttuja sinulla Tiina Maria.

Anonyymi kirjoitti...

Terkkuja Eppulasta sinne Inkerilään.
Poikkesin pariksi yöksi Epun kotiin palatessani talven viimeiseltä mäkihyppyreissulta Taivalkoskelta. Eilen teimme Epun perheen kanssa mukavan kävely/hiihtoretken laavulle Kallaveden saaristoon (äiti-Kaisa hoiti hiihtelyn. Kannoimme Antin kanssa vuorotellen Eppua rinkassa.
-Tavataan pääsiäisenä Viuhonmäessä ja ehkä Tallisaaressakin. t.Aatsa

J kirjoitti...

Hei veljentytölläkin on tällainen käsityö blogi http://heidiniloinenkasityokulma.blogspot.com/p/taustaa.html#comment-form

Anonyymi kirjoitti...

päivityksiä odotellaan... Vai ootko siirtynyt toiseen osoitteeseen? Aattelin, jos kesäloman alku ois saanu open päivittämään...

Anonyymi kirjoitti...

Täällä odotellaan kanssa Inkerilän kuulumisia :) jos oot siirtynyt toisaalle, niin käyppä huikkaamassa uusi osoite!