sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Juhlaaaa!


Viimeinen
viikko on mennyt vähän ennenvanhaisissa fiiliksissä:) Mummit ja esiäitimme kun aikoinaan valmistelivat juhlia pitkien kaavojen mukaan. Jo syksyllä laitettiin tulemaan pyttyyn sun toiseen jotain koko vuoden varalle tai vaikka joulua varten. Pytyt ovat vaihtuneet pakkasiin ja kellareihin. Mustikkaa ja mansikkaa on jo mukavasti talven aamupuuroja varten. Haaveilen saavani vielä joskus kellarin, jonne saan hillopurnukat ja mehupullot säilöön. Valmis tilakin on jo, kunhan se ensi vuosisadalla eristetään.Kerrassaan
hauskat ja tunnelmalliset juhlat vietettiin vanhassa riihessä ystävämme viisikymppisten kunniaksi. Musiikki oli ihan parasta, itse juhlittava soitti ystäviensä kanssa irkkubiisejä ja Home Junior, ystävämme oman pojan bändi jatkoi. Olipas mukavaa olla juhlimassa, kiitos lämmin teille ystävät:)


Toinen
mukava fiilis on ollut valmistella Eero -esikoisen rippijuhlia. On pesty ikkunoita, pellavaverhoja ja silitetty metrikaupalla. Matot ovat saaneet kirkkaat värinsä takaisin naapurin Martti -sedän painepesurin avustuksella. Mukavaa puuhaa pihamaalla, Inkiväärikin leikkii siinä samalla. Mattopesupaikoilla olisi hankalaa vahtia pikkuista. Pojille on löytynyt sopivaa apumiehen hommaa...no, palkkaa vastaan;) Nyt on suunnitelmaa paperilla viimeisen viikon aikataulusta. Kakuntekijäkin taisi löytyä:) Eero on viestinyt leiriltä: täällä on sikakivaa, harmi, kun on enää viikko jäljellä. Voi kerrassaan, olen niin iloinen lapseni puolesta.
Tänään
on ollut yksi kesän mukavimmista päivistä: hääpäivä<3. Aamulla lahjottiin toisiamme, minä sain Marimekon pyyhkeen ja Kari kahvakuulan ja öljyviinietikkasuihkeen. Sitten lähdettiin kaksin sauvakävelylle (ai keski-ikäistäkö puuhaa, ei suinkaan:) ja Inkun unien jälkeen koko sakilla pyöräretkelle satamaan jäätelölle. Illan kruunasi notskipihvit, yrttijuurekset ja halloumisalaatti puutarhan siimeksessä. Iloinen tunnelma, tätä lisäääääää!Tulevalla
viikolla tuskin ehdin koneen äärelle. Haleja teille kaikille lukijoille! Ja miehelle vielä virtuaalisetkin pusut:) Loppuun kevennykseksi Laurin touhupetterikuvio osa 25: hän kehitti pihaan vesiliukumäen:)


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo Inkiväärin mekko. <3 Ei toi Laurin vesiliukumäkikään mikään turha ole. :) Nähdään sitten Erpan rippijuhlissa. Terkkuja kaikille. -Tuittu.

MaMMeli kirjoitti...

Onnea hääpäiväänsä viettäville <3Suloinen mekko pikkuneidillä:)

Peppi kirjoitti...

Onnea kovasti niin hääpäivään kuin rippijuhlien valmisteluun! Elämä on yhtä juhlaa :)

Anonyymi kirjoitti...

On juhlaa kerrakseen! Terveiset Nettaaltakin! Une.

Anonyymi kirjoitti...

"Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo" - Tämän Tiinan blogin osalta se on ties kuinka moninkertainen. Hyvälle mielelle tulee lukija ja kuvien katselija. Täähän onkin enemmän kuvablogi, mutta kuvatekstitkin on vallan verrattomia. - No tietenkin olen hieman jäävi arvostelemaan kun blogin tekijä on oma tytär. Sen verran pitää vetää vielä kotiinpäin, että lienee jonkun verran tullut myös isäänsä. Edellinen blogijuttu oli Tallisaaresta, joka sykki elämää. Nyt siellä on hiljaista. Pistäydyin hinaamassa kanootit mantereen rannastasaareen ja samalla kuorin yhden savotantekijöiltä unohtuneen tukin halkovajan takaa.Ilmassakin on alkanut jo olla lieviä lähestyvän syksyn merkkejä, vaikka saattaahan tästä vieläkin äityä jonkunmoinen intiaanikesän loppuhuipennus. t.Aatsa-pappa

Leena kirjoitti...

Minäkin meinasin kehua Inkerin mekkoa, mut kaikki on jo kehunu. Vesiliukumäki on upea juttu. Kaikkea ne pojat keksiikin !

marjomartta kirjoitti...

Juhlaa juhlan perään, näitä muistoja on kiva varastoida talven varalle -ihan niinkuin niitä marjoja ja hillojakin! Riihibileet oli kyllä ihan huippumukavat eikä vähiten mukavien vieraiden vuoksi :)
Iloa juhlavalmisteluihin toivottelee Marjomartta

minja kirjoitti...

Onnittelut hääpäivän johdosta! Taitaa olla elokuu melkoisen suosittu naimisiinmenokuu :) Meilläkin 5.hääpäivä 20.8.

Minä haaveilen myös kellarista, vanhoista laudoista tehdyistä puuhyllyistä ja säntillisistä riveistä purnukoita. Alhaalla olisi kyllä tilaa, mutta yli 200 vuotta vanhan pappilan lattian alla on melkoisesti kaikkea roinaa ja raivaamista.