lauantai 5. tammikuuta 2013

Lukukokemuksia

Olen
nauttinut lukemisesta. Huomannut, että se on hyvä tapa päästää mieli lepoon. Sain anopiltani aiheeseenkin sopivan kirjan Hiljaisuuden etsijöitä, toim. Tertti Lappalainen. Tuota kirjaa pitää lukea pala kerrallaan, maistellen ja aatellen hissukseen. Sen sanat kuin hellivät ja hiljaa silittävät lukijaansa.

Joulun
aikana luin äidiltä saamani romaanin, Yhden toivon tie, Paula Havaste. Se kertoo sodan aikaiselta ajalta Lapista. Koskapa olen itsekin sielläpäin lapsuuteni elänyt, kiinnosti kirja myös siksi. Ja tempaisihan se mukaansa, vaikka aika rankkaa aihetta käsittelikin. Sarjan ensimmäinen osa täytyy siis etsiä käsiinsä. Marjo -ystävän suosittelemana tartuin Riikka Pulkkisen Totta -kirjaan alkuviikosta. Taitava kirjoittaja, kerrassaan. Uusinta hänen teostaan Vierasta odottelen lainaan sitten, vink!

Viimeisin
kirja päättyi eilen ja tuntuu kuin olisin sen maailmassa vieläkin. Emma Donoghuen Huone oli riipaisevalla tavalla koskettava ja uudenlainen lukukokemus. En käy sisältöä avaamaan enempää, se jääköön lukijalle itselleen. Mitä seuraavaksi? Suosittele minulle lempikirjasi!

4 kommenttia:

Peppi kirjoitti...

Pulkkisen kirjoista miekin olen tykännyt.
Nyt miulle on jäänyt kesästä dekkarivaihdepäälle. Hitaasti, mutta varmasti, iltalukemisena on ollut Mankelleita ja Läckbergiä.
Hyvää loppiaista teille!

Aamukahvi kirjoitti...

Minulta saat tuon Vieras
kirjan luettavaksi :)

Luin Linda Olssonin
"Kaikki hyvä sinussa"

Hyväntuulista, helppoa luettavaa
on Mma Ramotswe- kirjat. Kannattaa lukea järjestyksessä. Koukutusvaara!

Anonyymi kirjoitti...

Riikka Pulkkista luettu täälläkin, mutta joulunajan ehdottomasti päätä ja sydäntä ja kyynelkanavia liikahduttavin lukukokemus oli William Paul Youngin kirjoittama kirja Autiotalo. Suosittelen!!!

mintsu kirjoitti...

voi mun pitää saada käsiini toi paula havasteen kirja, kolme sen kirjaa mitkä luin niin viimisessä kirjassa melkein loppuosassa tajusin kuinka läheltä ne kirjat on kun siinä puhuttiin jokisuunkaupunki niin tajusin et se on keminmaan jokisuu ja lauttamaan kylä lautiosaari, no ite kemistä kotoisin olevana tunsin niin läheiseksi ne kirjat..