perjantai 30. maaliskuuta 2012

Pääsiäispuuhissa


Saamme 
viikonloppuna rakkahia sukulaisia vieraaksi, miehen veljen perheen. He ovat myös Inkiväärin kummeja. Kun meidän kummankin perheen lapset olivat pienempiä, vierailtiin useammin. Nyt kun nuoriso alkaa kasvaa ulos kodeistaan, ovat vierailutkin harventuneet. Päätimme ottaa härkää sarvista ja kutsua heitä kylään. Muutoin kun tavataan aina jossain juhlissa, ja silloin ei keritä polemisoida kunnolla ;)





Inkerin
kanssa leivottiin vieraiden ja palmusunnuntain kunniaksi pashapiirasta. Olen usein tehnyt pääsiäisen aikoihin jotain sitruunaista hyydykekakkua, mutta nyt kokeiltiin tällaista. Hyvältä vaikuttaa :) Huomenna saa Aapo taiteilla vielä keväisen keltaisia mokkapaloja. Alla Inkerin lempihahmo pääsiäispiparin muodossa. Kiitos ihanainen Peppi ideasta.


Eilen
illalla sain valmiiksi kevätservetit kässäkoulun reaktiivivärjäyskurssilla. Tuli aika ärtsykän väriset, joten täytyy kehitellä, miten nuo tulisi parhaiten hyödynnettyä. Samoilla sävyillä tehty kaitaliina jäi vielä odottamaan viimeisen kerran höyrytys - ja keittovaihetta.

Kangasservetit valmistumassa


Valmiit servetit :)

Kotoisaa viikonloppua, nyt suuntaan Naisteniltaan!

torstai 29. maaliskuuta 2012

Kevättuunailuja


Ulkona
on rönttökeli, loskaa, liejua ja harmaa kaikkialla. Etelän puoleisella seinustalla on jo kuitenkin muutama ihanuus nostanut versojaan, helmililjojen, tulppaaneiden ja narsissien pienen pieniä alkuja. Sisällä vihertää sitäkin enemmän. Ommella hurautin tänään kaksi viirinauhaa kevään ja pääsiäisen kunniaksi.




Kirpparilta
on joskus tarttunut mukaan leijonankeltaisia kukkaneliöitä. Nyt niistä syntyi...



 tipuja :)

On
tehnyt mieli itsekin pukea kevättä ylle.Värikarttojen mukaan näin murrettut sävyt eivät sopisi minulle, mutta rakastan yhä enemmän vaan tuota keltaista, korvanapitkin ovat oranssia, jess!


Tuunailuja
lisää, tomaattikeitosta jääneet tölkit muuttuivat herneenversojen kasvualustaksi ja Tiimari höpsöttelyä, pyykkipoikiin liimattiin Inkiväärin kanssa kukkasia. Hänestä on kuoriutunut hirrrrrveeen innostunut askartelija. Jos joku joskus haluaa näperrysseuraa, Inkeristä saat innokkaan apulaisen :)

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Toscanalaisin tunnelmin




Pääsiäinen
lähestyy :) Lapsille tuntuu olevan tärkeää valmistella juhlaa. Tänään löytyi huima kimppu pajunkissoja eli kohta päästään niitä koristelemaan. Mumman kanssa olimme shoppailemassa ja sain reissulta kotiin suloiset helmihyasintit. Otin nuppuisimmat, sopivasti aukeavat juhlaksi. 


Tänään
teimme Inkiväärin kanssa muffineita. Yllätykset koululaisille jatkuvat, nyt harjoiteltiin marsipaanin kaulimista.
 






Päivän
keitto oli ehdottomasti parasta aikoihin :) Maistoin sitä Marjo -ystävän luona ja sain ohjeen itselleni. Virittäydyimme toscanalaiseen tunnelmaan Ingridin kanssa ja ajan kanssa valmistimme päivällisen. Keittoa haudutettiin lähes kolme tuntia. Ja makoista ja viehkeää siitä tuli, ah! Kiitos Marjo ja Jari ohjeesta.




Toscanalainen tomaattikeitto

oliiviöljyä
1 rkl salviasilppua
8 rkl basilikasilppua
2 sipulia
2-4 valkosipulin kynttä
225g savoijinkaalia (käytin kiinankaalia)
225g varsiselleriä
 2,5 rkl tomaattipyrettä
4 tlk tomaattimurskaa
7,5 dl kasvislientä
2 dl kermaa
suolaa, mustapippuria

1. Silppua kaali, varsiselleri ja sipulit.
2. Kuullota kevyesti miedolla lämmöllä oliiviöljyssä salvia ja basilikasilput.
3. Lisää sipulisilppu ja kuullota pehmeäksi.
4. Lisää kaali, varsiselleri ja valkosipulisilppu sekä suola ja mustapippuri ja anna hautua 5-10 min.
5. Lisää tomaattimurska, pyre ja kasvisliemi. Anna hautua 2-3 tuntia.
6. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma.

Tarjoile paahdettujen leipäkuutioiden ja basilikasilpun kera. Myös pesto ja smetana sopivat erinomaisesti! Meillä oli sitruunapestoa ja se sopi ihanasti :P

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Ahkerat apulaiset


Pikkuapulaiset
tekivät ahkerasti salaattia viikonloppuna. Inkivääri lienee innokkain veitsen käyttäjä, hui ;)  Uuniin lähti lohta ja sen kera saatiin siis makoisat salaatit. Oli perhepäivä, kun ulkoiltiin sakilla, saunoiltiin ja hoploppailtiin. Viimeksi mainittu ei ole meidän vanhempien lempipuuhaa...mutta kerran vuoteen se ehkä kestetään. Inkivääri oli siellä ensi kertaa ja simona posket punaisina painoi menemään :)



Tänään
on elbailtu ja istutettu pääsiäisruohot. Inkerin ensiruohot ja tyttö hoiti homman tarkasti kuin mikä. Minulla oli myös juonto kirkolla ja kun tulin iloissani kotiin koskettavan jumiksen jälkeen, mies oli puunannut keittiön minun mieliksi :) Hiukka parasta vaimon ilahduttamista <3

Inkiväärin siunaus!

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Turikumwe -yhdessä eteenpäin!


Laurin ekaluokalla tekemä niskatyyny<3
Tänään
pääsimme kokemaan viikon ehdottoman kohokohdan, Turikumwe -yhdessä eteenpäin -hyväntekeväisyyskonsertin. Koulumme oppilaat esittivät upeita musiikkikappaleita, soittaen ja laulaen, tanssien ja eläytyen. Inkiväärin kanssa sambasimme ja taputimme innoissamme biisistä toiseen. Konsertin tuotto menee koulun afrikkalaisten kummipoikien hyväksi. Kuulin, että tuotto oli yllättänyt kaikki odotukset! Tuli niin iloinen mieli lasten esityksistä ja myös tuosta summasta, josta on iso ilo sen saajilla. Uskon, että lahja moninkertaistuu ja siunaus saa antajienkin sydämen sykkimään. Kiitoshali Maritalle, Ilkalle ja Tarulle sekä muille järjestäjille :) Minulla oli kamerakin mukana...mutta tohkeissani kun olin, unohdin sen autoon. Tässä jälkimaininkeja Inkerin tanssin muodossa.





Eilen
kässäkoulussa sain essumekko - ja lierihattukankaat valmiiksi. Nyt on ompelukone hurissut, jakkukin valmistui. Juuri tulimme kahvitreffeiltä mieheni kanssa, hän valitsi mulle soljenkin jakkuun. Kuvasta se vielä uupuu.

Viikonloppuun väriä !

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Limpsis, lompsis


Ulkona
on aikamoinen lompsiskeli :) Muskarissa laulettiin tänään Limpsis, lompsis -laulua ja siitä on tullut meidän kestosuosikki Inkiväärin kanssa. Hankittiin jopa Vauvan vaaka -cd sekä nuottivihko, jossa tuo laulu on. No, hieman jälkijunassa huomioonottaen, että vauvaksi ei Inkkua enää voine kutsua. Paitsi, kun hellitellään, lauletaan vaavilauluja sylitellen. Muskarissa myös sambailtiin tänään ja sekös kolahti Inkkuun ja äitiin ;)


Saimme
viime viikolla ihanan pienen paketin Kaisa -siskoltani. Inkivääri avasi sitä laulellen: "Minulla on syntypäivä, minulla on syntypäivä!" Paketista tuli suloinen Maripaita, kevään värinen. Kassu -sisko oli tehnyt kirppislöydön ja se matkasi meille. Jo syksyllä löysin minäkin kirppikseltä vastaavan punaisen, joten nyt on väristä valita :)


 Oijoi, ei vielä tarvitse Inkku huolehtia nilkan paksuudesta ;)

Mekkokankaani
taipuikin jakun muotoon. On noita liivimekkoja kertynyt niin mukavasti, että päädyinkin tähän vaihtoehtoon. Laitan kuvia sitten, kunhan valmistuu. No, jos se onnistuu...


 Laurin tekemä hamsteri<3

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Muffinimaanantai

 

Tänään
on ollut niin kaunis päivä. Lumihuntu ei harmita minua lainkaan. Vanha kansa sanoisi, että uusi lumi vanhan surma, eikös niin ;) Koululaisten yllätyssarja sai tänään myös jatkoa. Ostimme kaupantätiltä tarjousmuffineita. Inkiväärin kanssa teimme kaakaokuorrutteen niille. Päälle ripottelimme Daim -namuja ja kookoshiutaleita. Ensin mumman makoisat saaristolaisleipäpalaset ja sitten muffineiden kimppuun, oli ohje innokkaille koulusta saapujille.





 Innokas kuorrutteen syöjä ;)

Makoisaa maanantaita!