tiistai 31. tammikuuta 2012

Vahvoja tunteita





Kirpeän
pakkasen iloksi tänään reippailtiin ulkoiluttamalla matot hangessa. Siivottiin urakalla ja nyt tuoksuu jo puhtoisemmalta. Kuvissa vain siistiä keskikerrosta, lasten kerros kun ei oikeastaan koskaan ole missään järjestyksessä kuvattavaksi ;) Esikoinen tuumasi haluavansa luolamaisen tunnelman säilyvän. 


Viime
päivien iloista jännitystä on siivittänyt Une -anoppini kirjan julkaisu. Sannan laulu on riipaisevan kaunis ja syvä kertomus nuoren äidin valinnoista. Luin sen lähes yhdeltä istumalta ja olin todella innoissani, kuinka upeaa kieltä ja maailmaa anoppini kirjassaan kannatteleekaan. Oih, olen hänestä niin ylpeä! Eilen kävimme Inkiväärin kanssa kirjanjulkistuskahveella hänen luonaan. Iloa sinne :)


Tämä
pikkuapulainen on saanut minut taas ihastumaan häneen yhä vain enemmän. Tänään siinä siivousten lomassa syliteltiin ja Inkku kävi siinä läpi kaikkia rakkaitaan. Tunteiden ilmaisu ja niiden tutkailu on Inkun pohdinnassa kaiken aikaa. Lempikirja Oskari ja auto käsittelee riitaa, läppäsemistä ja sen selvittämistä. Kuinka helpottunut Inkku onkaan kirjan lopussa, kun kaikki on sovittu ja kaikilla on hyvä mieli. Loppuun joillekin jo tuttu tarina:  
Turusten reijät mahassa

Olin naistenillassa ja miesväki ja Inkeri viettivät leppoisaa iltaa. 
Yhtäkkiä Inkeri hätääntyy ja sanoo isille: Isi, minulla reikä mahassa.
Mieheni näyttää hymyssä suin oman reikänsä ja pieni hieman helpottuu. 
Sitten he kiipeävät yläkertaan ja tarkastavat kolmen veljenkin reijät.
Oih, mikä helpotus pienen tyttösen valtaa.
Isi tarkkailee pientä ja huomaa, että tämä menee viereiseen huoneeseen.
Lattialla on kosketinsoitin ja Inkeri ryhtyy laulamaan ja soittamaan: 
Isillä napaa, Aapolla napaa, Laurilla napaa, Eerolla napaa, lalaaaa...

Tällaisen mielenlaadun ja lauluntekotaidon kun säilyttäisi itsekin ;)

sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Eloa isolla Eellä

Ystäviä
syömässä vauvojensa kanssa, ihanaisia kukkasia tuliaisina, leipomista ja naistenillan syvää kokemista, tärkeitä kuulumisia ja kohtaamisia. Huonosti nukuttu yö ja lapsilla koulupäivä, mekin mukana tokaluokkalaisen kotoisassa luokassa. Bänditreenit (hih, olen laulajana). Illalla serkkuset kylässä ja kummipoika öisessä kylässä. Toinen huono yö, olen kait jo vanhaksi tulossa...Tänään juonto kirkolla ja esilaulupesti. Ah, tää on elämää!





 
Tämä niin kuvaa mua ;)

torstai 26. tammikuuta 2012

Kukkaketo



Ulkona
sininen hetki, mutta sisällä kukkaketo :) Veimme ison kasan pieneksi jääneitä mekkosia kirpparille ja niinpä sieltä kotiutui meille päin 3 euron Marimekon miniunikko. Inkeri oli lumoissaan mekosta. Vielä meillä on näköjään sama maku ;)
 





Neulomisvimma
on saanut jatkoa serkkupoikain sukkien muodossa. TiTiTyyn vihreä lanka on niin mun väriä.



Minullekin
löytyi 3 eurolla kirppikseltä turkoosi Espiritin paita. Kauppojen alet jäi käymättä ja näköjään se kannatti, kun vastaani kävelee kirppareilta niin kivoja vaatteita. Esikoinen muuten naureskelee mun "teinipeili" kuville ;)


Sain
postista tänään blogiarpajaisvoittoni Villa Charme -kirjan. Siinä on kauniiden kuvien lisäksi kivoja ja kotoisia ideoita sisustukseen ja jopa virkkauksiin. Kirjahan on naapurikunnan Sateenkaarentaa -puodin pitäjän Ilona Pietiläisen tekemä.


                                          Heissan, se on nyt kässäkouluun lähtö!

tiistai 24. tammikuuta 2012

Naistenasuja


Tiistain
kunniaksi Tulipa Liliales :) Pyörähdimme aamusella lastenvaatekirppiksellä, Vekaratorilla. Varasimme viikoksi pöydän nro 60, tervemenoa huomisesta alkaen! Lähinnä Inkiväärin vaatteita kokoa 74 - 86. Samalla löysimme parilla eurolla hennosti vaaleanpunaisen pipon ja tumput sekä fleecehaalarin. Aiemmin löysin hyvällä tuurilla alesta tuon punaisen kaksiosaisen toppa-asun. Sopiva pipo on ollut hakusassa. Useampi pipo on korissa, mutta kaikissa on joku "vika". Nyt on pehmoinen prinsessapipo, kuten Inkeri asian ilmaisi ;) Merinovillainen kypärämyssykin löytyi P.O.P:lta.



Tällä
viikolla on palaveria poikineen, ystäviä tulee syömään ja perjantain Naisteniltaan leivon herkkuja. Torstaina kässäkouluillaan, menossa hopeapajajakso. Odotan vimmatusti postista makeanvedenhelmitilausta, jotta saan lusikkakorvikseni ja kaulakorun valmiiksi. Kuvaa pukkaa sitten teillekin :) Tässä muuten valmiina huopakaulurini, joka ennen joulua kässäkoulussa valmistui. Olen käyttänyt sitä ahkeraan kirppisuntuvatakin kanssa. Tykkään :)


Iloa viikkoosi!

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Talven iloja kamujen kanssa


Saimme
lauantaina rakkahat ystävät vieraiksi. Inkiväärikin hihkui ilosta ja koko viikonlopun nautti ystävistään. Innokasta leikkiä tunnista toiseen, pihamaalla ja sisällä, kotisleikkiä ja junarataa. Illalla Inkku ja Aaro innostuivat jopa yhdessä valssaamaan.



Vaali-iltaa
on tässä jännitetty. Inkku kantoi shakin ja yritti saada pelikavereita kesken kaiken. Hermostui, kun kaikki muut seurasivat vain tv:tä silmä kovana;)

                                             Oikein mukavata viikkoa!

torstai 19. tammikuuta 2012

Söpöstelyvaroitus


  

Mitään
vaalenpunaisia röyhelöitä ei ole luvassa, vaan ihka oikeita puuleluja:) Inkivääri sai ystävältäni jo aikoja sitten syntymäpäivälahjarahaa keittiöleikkejä varten. Tänään tormakoiduimme PieniKamariin, lempikauppaamme. Sieltä kotiutui puinen ja leikattava kakku sekä hedelmävati. Päiväunille vein karjuvan tytön: "Leikkaaaa!" Hän rakastui leikattaviin, tarranauhalla kiinnitettäviin kakkupaloihin ja hedelmiin. Juuri oikea aika näille ihanuuksille.
 


 


PieniKamarissa
oli hauska tarjouspöytä: Ota kolme ja maksa 10e. Saimme Mailegin hiiripariskunnan Veeran tekemän pupuparin kavereiksi sekä pehmotallin eläimineen ja maanviljelijöineen. Talliin Inkeri kantoi muutkin pikkueläimet ja innokkaasti opetteli vetoketjujen ja tarrojen kiinnityksiä. Juuri oikea aika näillekin söpöyksille.






Kiitos 
Elina, sinun ajatuksesi poiki niin mukavia leikkejä. Lauri 8v. istui Inkiväärin kaveriksi ja totesi:"Oi, nämä leikattavat lelut oli ihan mun lempileluja pyhiksessä". Yhdessä siinä sitten keittivät mamille kahveet.

Aura-autoa ihmettelemässä!
Kuva: Eero

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Menopeli kerrakseen





Nyt
olisi herkkua poikineen, tuletko kahville? Eilinen Kerttuilta oli suosittu, kun lähes kaikki pääsivät paikalle ja niinpä keksejäkin tuli runsain mitoin. Miesväki palasi kotiin siis suu virneessä...Nyt nuo houkutukset saisivat hävitä kiireen vilkkaa.



Hip
hei ja hurraa tälle tavalliselle keskiviikolle. Aamulla suuntasimme muskariin kettulauluja laulamaan ja liukumäkeä laskemaan. Pikakäynti kirpparilla kannatti myös, sillä löydettiin mopo. Se vei Inkiväärin sydämen ihan kokonaan ;) Päiväunillekin mopo piti parkeerata sängyn viereen.



Se on moro!