tiistai 29. marraskuuta 2011

Palomiehenä


Saimme
hauskan puhelun eilen: "Haluatteko tulla aamupäiväksi palomiehiksi!" Uudella pelastuslaitoksella on pienen pieni paloauto, josta ei ole ennen tehty paljon lehtijuttuja. Naapurimme toimittaja Eija Juutilainen pyysi Inkeriä ja Lauria lehtikuvauksiin. Ja kyllä meillä olikin hauskaa:)


Tästä
se alkaa! Vaatteet pois ja hommiin. Inkeri ei uskaltanut laittaa  palomiehen kypärää päähänsä, mutta muuten hän oli urhea ja peloton;)


Kuvaaja
hääri tärkeässä tehtävässä. Välillä savu ja vesikin siivittivät kuvaamista. Paloauto on mittasuhteiltaan aivan oikean kopio.


Inkerillä
oli tärkeä avustajan tehtävä ottaa vastaan osoitetietoja palavasta kohteesta;) Todellisuudessa hän soitteli leikisti isille ja mummille.


Tämä
jää mieleen pienelle miehelle. Autossa Lauri pohti, millaistakohan palkkaa palomiehenä saisi. Lehtijuttu on ensi maanantain Keskisuomalaisessa Muksut -palstalla. Sitä odottamaan sitten:) Kiitos Eija hienosta kokemuksesta!

maanantai 28. marraskuuta 2011

Kannaksenkadun konditoria ja kekkerit


Täällä
on pyörinyt kaksi jauhonenää viime viikon. Päätin, ettemme turvaudu kaupantädin kekseihin, vaan omat sormet jauhossa vietettäisiin viikko. Inkivääri on muuten ihan paras leipuri. Työn jälki on taattu, varsinkin naamataulu ja muu taikinainen asu todistaa sen. Annoin tytön oikeasti osallistua ja keittiö on ollut sen näköinen.


Pakasteeseen
päätyi piparkakun makuinen kesäkurpitsatuorejuustokakku, mustikkamuffineita, kinderpiirakka, minttusuklaapikkuleipiä, lammaskasvispiirakka ja karjalanpiirakoita. Olisittepa nähneet, kun Inkeri kaulitsi karjalanpiirakoiden kuoria. Ihan Marttameiningillä mentiin:)



Lauantaina
koitti sitten suuri päivä, Inkerin 2v. -juhlat! Olimme Inkiväärin kanssa harjoitelleet muutaman tanssiesityksen ja keksineet eläinlaulukilpailun. Kaikki mummasta teineihin ja tietysti kaikki lapset osallistuivat kilpailuun. Saimme ihanan nukke-esityksen myös yllätyksenä. Herkkuja oli vähän liikaakin, kun ihan kaikki serkut eivät päässeetkään juhlimaan. Oli niin leppoisan lämmin tunnelma, siitä on nytkin kiitollinen mieli:)




Inkeri
sai aivan ihania lahjoja:) Kesken juhlan tytön piti itse saada vaihtaa lahjamekkokin päälle. Suuri ilon aihe on ollut keinuheppa, minkä Inkeri sai serkuiltaan.




Hauskaa
oli, kun yksi lahjamekko oli ihan afrikkavärinen ja naapureiden pehmohollannikkaat olivat taas suoraan Hollannista tuotu. Niillä Inkku on tepsutellut tämän aamun ihan tärkeänä. Kukka-askartelulaatikkokin on Englannista.


Nyt
on juhlat juhlittu ja valmistaudutaan jouluun:) Oli kiva hetki laulaa adventtilaulua serkkulasten kanssa pyhäaamuna. Kirkkoon mentiin Laurin kanssa Hoosiannaa veisaamaan ja olikin niin juhlallista. Oli puhallinorkesteria ja kuoroa, solisteja ja puhujia kaukaa. Tänään on aurinkokin pilkistellyt ja viimeöinen lumisade kaunistanut maiseman. Inkku hihkui riemusta aamulla, "unta on atanut"!


                                                 Valoisaa viikkoa teille kaikille:)

maanantai 21. marraskuuta 2011

Välähdyksiä



Oih,
miten pitkä postaustauko. Äitini oli koko viikon meillä ja en osannut keskittyä "omiin juttuihini". Yhdessä teimme monenlaista. Kirpputoreja kierrettiin, leivottiin, neulottiin ja lasten kanssa touhuttiin. Mummi pääsi Inkun muskariin ja puistoretkelle mukaan. Niitä lauluja lauleltiin sitten loppuviikon. Yllä kuvissa on kirppispeltipurkki ja tuliaisina mummilta Tuutikkipurkki täynnä suppilovahveroita. Mummilla on aina jotain idiksiä mukanaan. Nytkin hän teki lapsille karkkikuusen:)



Inkivääri
ja minä saimme uudet villasukat viikon saldona. Yhtenä päivänä, kun minä siivosin, mummi meni Inkerin kanssa tekemään pihanuotioon tulia. Siellä paistoivat makkaraa ja Inkku nautti:) Minä pääsin Kerttuihin kynttilän valantaan ja kässäkouluun huovutushommiin. Loppuviikosta saatte nähdä uudet rannekkeeni;)



Viikonlopun
kruunasi Marttojen (se meidän epävirallinen elämäneliksiirinen virkkausväki) kanssa Tampereelle. Emme suunnanneet käsityömessuille, kuten moni muu. Kiertelimme kirppareita, pikkupuoteja ja söimme thaimaalaista järkyttävän räikeässä ravintolassa;) Yhden marttamimmin anopilla on ihana pieni ikivanha lankapuoti keskustassa ja sieltä ostelimme sukkalankoja. Minun lankani toivottavasti suuntaavat sukkina Saksaan;)

 Serkukset piparipuuhissa
Retken
lopuksi kävimme Marjalan Pajutilalla Kangasalla. Siellä oli todella kaunista ja minut hurmasi pieni punainen tonttutupa. Totesimme yhdestä suusta, että tällaisten paikkojen somistus olisi monelle mielipuuhaa. Valokuvia ei retkestä ole, olin niiiin vapaalla:) Eilen olin juontamassa seurakunnassa ja olikin niin lämmin tunnelma.

Inkivääri vuosi sitten:)
Nyt
on mielessä Inkiväärin tulevat 2v. synttärit. Ostin Ullan unelmista juuri tuolta retkeltä cupcake - tarvikkeita. Kinderpiirakan pohjaa ryhdyn tänään leipomaan. Jos teillä on hyviä ja helppoja pikkusuolaisten vinkkejä, otan ne mielelläni vastaan. So long!

maanantai 14. marraskuuta 2011

Lempeä leijonankeltainen


Me
viihdyimme niin yhdessä, äiti ja me siskot. Viikonvaihde hujahti nauttiessa kauniista. Teatterissa Katriina ei ehkä ollut ihan napakymppi, mutta ensimmäisen puoliajan päänäyttelijä oli aito, lauloi lempeästi ja taidolla. Tajusin vasta näytelmän alettua, että hyvänen aika olen lukenut tämän kirjana joku aika sitten. Ahvenanmaalaisen kirjailijan Sally Salmisen Katriina, tarina pohjalaisesta tytöstä, joka menee merimiehen kanssa naimisiin ja elää karun, mutta kauniin elämän saaristossa.


Yhdessäolo
täytti tunneakkuja:) Tuliaisena sain kirpparilta ylimmän kuvan El Naturalistan sammakkokengät, Railitädiltä hänen kirjomansa ruusutaulun ja siskolta kaunihin mekon. Lukemista äidiltä sekä tietysti hänet viikoksi meille. Istumme vieritysten sohvalla kutimet kilisten. Tänään saimme niin hyvää ruokaakin. Inkivääri nauttii naisseurasta ja mummin huomiosta. Tosin...äiti on kovaa valuutaa matkan jälkeen.



Leijonankeltainen
on jotenkin kolahtanut tänä syksynä:) Tästä syntyy Inkerille nuttu. Asiasta kolmanteen, kauppareissulla mukaan lähti linnuille ruokaa. Viikoloppuna siskolenkillä ihastelin yhden mummonmökin pihapiiriä: kymmenittäin lintuja, käpytikkakin siellä tiaisten ja pulujen seurana.


 Iloa viikkoosi!

perjantai 11. marraskuuta 2011

Pikkuinen loma


Piipahdan
teitä moikkaamassa näin, lähdön hetkellä. Ensimmäinen oma loma sitten pikku-Inkiväärin syntymän. Menemme siskojen ja äidin kanssa Kuopioon pikkusiskon lämpöiseen tupaan viikonlopuksi. Juhlimme äidin 70- juhlia, teatteri-ilta odottaa ja reippailulenkki Puijon maisemiin. Kreetalaiseen mennään syömään ja herkuttelemaan:)

Onnenhalit rakas äiti!

tiistai 8. marraskuuta 2011

Löytöjä



Mukavia
löytöjä:) Varvut retkeltämme, ruusut puutarhasta ja uusi ulkoilutakki kirppikseltä. Takki on Luhdan ja napakkaa, vuoritettua kangasta. Tingin hinnastakin vielä, kun huppu puuttui;) Nyt minulla on välikausitakki, jolla tarkenen pyöräillä ja puistoilla. Kohtahan alkaa toki pakkaset, mutta onpa sitten ensi kevääksi ja syksyksi. Myssykin valmistui siskolle juuri syntymäpäivän kunniaksi, onnenhalit sinne sissosein. Pakettia pukkaa.

 

Olimme
lähdössä puistoon ja äitilapsi -salsaan, mutta...Inkivääriä pukiessa hän tuntui ihmeen lämpimältä. Kuumetta oli ja tanssit ja kiikut jäi, bläääh:(  Tosin tämän viikon liikkumissaldo on ollut plussan puolella. Kevennys on jatkunut jo yli kolme kuukautta ja kerrottakoon, että kiloja on lähtenyt 8. Oli aihettakin lähteä, sillä en ole vieläkään normaaleissa mitoissa. Raskaudet, kotiäitiherkuttelut ja muu löhöttely on kerryttänyt reilut kymmenen kiloa ylimääräistä. En havittele tosiaankaan mitään missimittoja, vaan kevyempää oloa. Kuulun diabeteksen riskiryhmään ja viimeisimmässä äitiysneuvolassa käytiin "vakavia" keskusteluja aiheesta. Syyt kevennykseen eivät siis ole vain "ulkokultaisia";)


Välitavoite
on saavutettu ja sen kunniaksi kirppikseltä löytöjä. Alin on Marimekon paita ja vähän hinnakkaampi, mutta muut ihan muutamilla euroilla. Ja tykkään niiiiin. Parit mustat housutkin löytyi halvalla. Loppuun kuvia skeittiparkilta, jossa olimme lasten kanssa yksi päivä temppuilemassa.



    Väriä harmaan keskelle:)

maanantai 7. marraskuuta 2011

Siimeksessä


Kaipaan
kroonisesti metsään. Asuimme aiemmin veden ja metsän äärellä ja nyt kaupungin kupeessa. Kummassakin on omat hyvät puolensa, mutta metsää haikailen koko ajan. Pienten kanssa lähdimme sunnuntaina retkelle. Ja meillä oli niin kivaa. 





He
jaksoivat reippailla ja ihastella kaikkea. Puhuttiin suosta, vastaan tulleista ihahhaan kakoista ja siitä ihan oikeasta hepastakin, joka jolkotti metsätiellä vastaan. Kerättiin varpuja kotiinviemisiksi ja evästeltiin.


Lauri kuvaajana:)

Mukavia ulkoiluhetkiä viikkoosi!


sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Ihania villasukkia


Minun
ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää, minun ystäväni on kuin niitynkukka, joka saa minut hymyilemään:) Yksi minun lempilauluni nykyään. Sain postistakin muistamisia ja ystäviä on piipahdellut lisää. Sain lahjakortin Liiviin&Sukkaan ja arvatkaa...olin kuin se pikkutyttö uusien lakerikenkien kanssa. Menin HETI lahjakortin kanssa puotiin hymyhuulilla ja tulin pois kauniiden hepeneiden kanssa.



Mies
lähti Knoflerin ja Dylanin konserttiin Tukholmaan ihan lentokoneella hyvän ystävänsä kanssa. Me keksimme mukavaa ohjelmaa lasten kanssa. Siivoomista...heh, heh! Se sujui kyllä tällä kertaa ihmeen hyvin. Pyrähdin lenkillekin itsekseni, pojat huolehti pikkuInkusta. Illaksi sain muutamia ystäviä kylään Amway -kutsujen muodossa. Kutsujen tuotto tuli ystäväni työn tukemiseksi, hyvä idea:) Itse sain ruhtinaallisen emäntälahjan, kylpysetin. Tänään haetaan mies junalta ja tehdään hyvää syömistä. Eilisillä kutsuilla saimme Outi -konsultin valmistamana aivan mahtavan makuisia höyrykattiloilla valmistettuja kasviksia ja kalaa sekä kanaa. Sopi hyvin minun kevennyslinjaan:)




Leppoisaa sunnuntaita!