keskiviikko 31. elokuuta 2011

Mekkoja, kirppuja ja kakkuja



Join
ison kupin kaardemummakahvia iltapäivällä ja nyt ei uni tule...joten kirjoittamaan siis;) Näin suloisen mekon Inkivääri sai jo ihan pikkuisena Kaisa -sissoltani. Nyt se on vasta käytössä ja sopii tyllerön luonteelle just!



Sain
yllättäen pöydän kipparille. Olin jonossa ja sitten se vain tulla tupsahti:) No, omppuhommelit jäävätkin sitten odottamaan ja alkoi armoton kirppiskaman lajittelu. Koko päivä siinä meni ja lisääkin saa lajitella ja viedä ensi viikolla. Haikeana noita Inkun vauvajuttuja hinnoittelin...


Tässä
pikku-Kerttunen ottaa orastavia askelia ompeluseuran jäsenyyteen;) Huomenna Kertut tulevat meille virkkailemaan, ah! Säännöistämme poiketen (ei saa siivota, ei leipoa, kukaan ei kurkistele muihin huoneisiin...) tein kuitenkin Philadelphia omenakakkua ja huomenna poropiiraita Mallan Makeiden mukaan. Mulle annettaneen poikkeuslupa, kun olen kotiäiti. Ilokseni leivoskelen:)

                                             Hiljaisuuden hyssystä, halit!

maanantai 29. elokuuta 2011

Kissanpoikasia ja kalavuokaa


Ompputyttö
Inkivääri seurasi tarkkaan omenasoseen valmistusta. Halusi osallistua ja hermostui, jos äiti rajoitti touhua. Teimme suloisen hyvää sosetta. Une -anopiltani saaman kirjan ohjeen mukaan, aidolla vaniljatangon vaniljalla maustettuna. Tätä tehdään lisää lähipäivinä:)





Omppushown
kunniaksi piti tehdä myös hyvää arkiruokaa. Niinpä kaupan kalatiskin tädin innostamana syntyi ahvenvuoka. Ahvenfilerullat ovat piilossa parsakaalin ja pähkinöiden alla. Hyvää:) Kalat ovat usein ihan turkasen kalliita, paitsi ehkä lohi. Harmittaa, kun olen erityisesti kalan ystävä. Silloin vapaapäivänäkin söin raakaa ahventa alkuruokana;)



Mukavan
päivän kruunasi piipahdus serkkulaan. Sinne on syntynyt pehmoisia ihanuuksia, kolme kissanpoikasta. Voitte vain kuvitella, kuinka kaikki halusivat niitä silitellä. Meidän siellä ollessa yksi pennuista aukaisi ensimmäisen kerran silmänsä:) Inkeri painoi poskea kisun turkkiin ja toisti: vauva, vauva:)





Pehmoisia unia kaikki pikkuiset ja isotkin!


sunnuntai 28. elokuuta 2011

Me kaksi


Olen
iloinnut erityisesti meistä kahdesta! Me, mies ja minä saimme järjestymään vapaapäivän:) Eero suuntasi nuortentapahtumaan Lahteen, Aapo serkkulaan Vääksyyn, Lauri kummeille ja Inkeri kummitädilleen. Vau, siis oliko se totta;) No, totta maar! Lähdimme lauantaina pitkälle sauvalenkille ja sitten syömään Vesilinnaan, puiden ylle. Ruoka oli erinomaista ja seura ihan parasta. Vuokrattiin romanttinen elokuva (oli muuten alkumetrien jälkeen erityisen hyvä, ei liian helppo;) Rakkautta New Yorkissa.





Tänään
tehtiin Inkivääri rattaissa vieläkin pidempi lenkki. Nyt pikkuinen nukkuu ja me elbataan, ollaan vaan. Isot pojat saapuu kohta puoleen ja suuntaamme kirkolle. Esikoinen, tämän kesän riparilainen siunataan siellä:). Perjantain Naisten ilta meni siellä taas syvällisissä merkeissä. Elämää todellakin sen kaikilta kanteilta. Kiitos te ihanaiset naiset, että saan olla mukana tässä työssä.



Olen
kiitollinen, niin hyvällä mielellä tästä alku syksystä. Viime vuosi oli rankka, monessa mielessä. Se ei ehkä näillä sivuilla ole niin näkynyt. Kaikkea ei aina voi "maailmalle kuuluttaa". Mutta Isä Taivaan on kantanut, ihan tuntuu syvällä asti kiitos siitä. Nyt lasten hakuun ja huomenna sitten...alkaa omppushow! Sosetta ja mehua:)

                                                    So long, sleep well!

perjantai 26. elokuuta 2011

Hehkutusta!!!


Minua
on ajoittain "moitittu" taidostani hehkutella asioita. En ole harmissani taipumuksestani. On ihan parasta päästä kunnolla iloitsemaan, kun toinen onnistuu tai on itse jostain asiasta todella innoissaan. Tänään on tapahtunut kumpaakin. Naapurin Karel sai pitkän ja vaativan työhön liittyvän haasteen läpi ja siitä pihapiirissä tänään hehkutettiin. Olemme todella innoissamme ja kiitollisia Karel voitostasi:) Sitten viime perjantain tapaan sain yllätysvieraan, rakkahan Anna-Maijan kahville. Minun, kotiäidin viikonloppu alkaa näistä kohtaamisista. Ne kruunavat viikon! Viikolla KerttuElinakin kävi ja mieli on siitä niin iloinen.


Sairastuvalla
oli tänään serkkupojan vuoro. Osku siis jäi meille, Inkiväärin ja minun kaveriksi. Päätä särki, taitaa flunssa tehdä tuloaan. Nämä kaksi ovat niin hyvät ystävykset, Osku halusi pelatakin Inkun kanssa. 



Muutkin
koululaiset saapuivat tipotellen ja pelit heti pystyyn:) On tosi kiva, kun heistä on niin paljon seuraa toisilleen.


Tänään 
päivä huipentuu Naisten iltaan. Juonnan illan ja tiedossa on monenlaista mukavaa, syvällistä ja huipaisaa.                   
                                   Ihan parasta viikonloppua kaikille, hehkutuksen kera!!!

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Nuhaneniä ja liivimekkoja


Täällä
on ensimmäiset syksyn nuhat päällä. Useampi yö on valvottu ja meikämamman nenän asennosta näkee, että näin on. Itse en ole kipeä, mutta nämä pienimmät nöpönenät. Vanhempainillassa eilen oli niin osuvaa rohkaisua, kuinka täyttää toistemme tunneämpäreitä, rohkaisulla, kannustuksella vaiko ärjynnällä ja moittimisella. Olen sortunut viimeisimpiin aivan surutta viime päivinä. Kaikki ovat saaneet osansa väsyneeltä äidiltä. Toki tiedän, että osaan noita ensin mainittujakin:), mutta en tällä hetkellä.


 

Kutimet
ovat aloittaneet syyshommansa. Innolla aloitin, mutta nyt purin jo ensimmäiset rivit. Liian pieni ja ei asetu hartioille luontevasti. No, aloitan uudelleen. Jospa sitten;) Ompelukone löysi tiensä myös pöydälle. Keväällä hankkimani tunika sai toimia kaavana ja uusi mekko on työn alla. Jos se onnistuu, teen toisenkin, kun kiva kangas löytyy. Olen sellainen liivimekkojen fani!


Eilen
syntyi ex tempore mustikkapiirakka koulun vanhempainiltaa varten. Mutta sinne olikin niin ahkerasti oppilaat leiponeet, että meidän piirakka sai jäädä poikain iloksi kotiin;) Sitä iltapäivällä herkutteli sitten yksi sun toinenkin. Parasta oli kun Eeron bändiporukka tuli iltatuimaan meille treeneihin. Minä tarjoilin isoille korstoille piirakkaa ja pojathan tykkäsi:)

 

Makoisiin tunnelmiin;)

maanantai 22. elokuuta 2011

Pupu meni kauppaan:)


Inkiväärin
lempieläin on tällä hetkellä ehdottomasti pupu. Nukkumaan mennessäänkin tytteli laulaa itse omaa lauluaan:"Pupu meni kauppaan":) Äitikin on saanut keksiä aina uusia pupulauluja ja ovat isoveljetkin päässeet pupubiisejä hoilaamaan pientä nukuttaessaan. Tänään löytyi kipputorilta pupumekko ja sekös olikin mieleinen. Kädessä Veera -kummitätösen ompelema pupu-unikaveri.



Sanat
ovat lisääntyneet hurjaa vauhtia. Ihaillen kuuntelen häntä ja mielelläni luen Maisan sanakirjaa. Se onkin lempikirjoja tällä hetkellä. Laulukirjat kiehtovat yhä Inkeriä. Mäki-Matin muskari on suunnitelmissa jälleen. Uudistunut puistokin oli ihan Inkiväärin mieleen, koko illan hän selosti kiikkaa paikasta.




Syksy
fiilis ei sateista huolimatta ole minua yhtään vallannut. Piha kukkii vielä ihan hartaasti. Omenia on alkanut tosin tippua jo kovaa kyytiä, eli mehuasemalle käy tieni:) Jostain naapurista ostan lisääkin omppumehua varten. Saa tarjotakin, jos omiin tarpeisiin ei kaikki mene;) Olen tänään ollut hieman koneella Inkiväärin nukkuessa, Martta -toimistoa pitäen syksyn ohjelmaa miettien, Kerttu -ryhmän kokoontumisia päivittäen kalenteriin, lasten harrastuksia tutkaillen ja tulevan perjantain naisteniltaa valmistellen!
                                  
                                 Maanantain odottavin aatoksin täältä, pupulandiasta!

lauantai 20. elokuuta 2011

Uusia alkuja


 
Tänä
syksynä on monia uusia alkuja:) Rakas Tähkä -serkku, tuo ihanainen kukkaistyttö aloitti koulun. Mukavia koulupäiviä Tähkäselle!

 

Tänään
on vannonut sotilasvalan Isto -serkku. Hän pääsi tänne lähelle, pioneerijoukkoihin. Yliopplasjuhlat takana ja uusi edessä. Opiskelupaikkakin jo löytynyt:)


Lukion
aloitti Valtteri -serkku, kummipoikamme. Uusi koulu, uudet kuviot:) Hauskoja päiviä Valttialtti!


Eppu -serkku
pikkuinen, meidän lempparieppupeppunen:) Hän aloittaa muskarin;)

  

Isipappa
on myös jälleen uuden edessä. Toinen vuosi Siperiassa, vapaaehtoisessa lähetystyössä alkaa ihan pian. Rakennushommat odottavat siellä. Turvallisiin käsiin isi rakas!

Mekin 
kaksi olemme ainutlaatuisen edessä:) Yhteinen vuosi yhdessä. Aiemmin olen lähtenyt tässä saumassa töihin, poikien ollessa noin kaksivuotiaita. Nyt saamme olla ja ihmetellä elämää. Se onkin tuntunut hyvältä, niin hyvältä. Tänäänkin lähdettiin Kari, minä ja Inkivääri pitkälle lenkille. Sitten päiväsaunottiin, syötiin herkkusoppaa ja iltasella vuohenjuustosalaattia yrttikanan kera. Kokeilin paholaisen hillon valmistusta ja hyvää tuli.
Mukavia päiviä sinnekin!


torstai 18. elokuuta 2011

Ryytimaan rehotusta ja synttärin odotusta


Syksyn
fiilistä kerrakseen;) Sadeasut niskassa on Inkiväärin kanssa pihassa touhuttu. Kanttarellipiirakkaa paistettu ja imuria huudatettu. Omia omppuja, avomaan kurkkuja, sipuleita ja perunoita kerätty hymyssä suin. Ryytimaani rehottaa aivan valtoimenaan. Kahden viikon saariretken aikana se hullantui ja sillä tiellä on yhä. Mutta sieltä viidakon seasta löytyy yhä kaikkea hyvää:)


Lauri
täytti eilen 8 -vuotta ja huomenna juhlitaan kavereiden ja kummien kera. Innolla ja tarmolla on Lauri juhliaan valmistellut. Tosin siivoukset saivat pojan tsempin herpaantumaan;)



Inkiväärin
essumekko on Riikka -siskolta saatu tuliainen. Vanhaa Marimekkoa, ihan tekisi mieli tietää kuinka vanhaa:) Onko sinulle tuttu kuosi? Inkivääti syö kuvassa muuten inkiväärimantelikeksiä. Kokeilla täräytin mantelijauheesta ja hiukkasesta vehnäjauhoa keksejä.

                       Maistelija nukkua tuhisee jo vieressä, joten hempeitä unia teillekin!


tiistai 16. elokuuta 2011

Soppaa ja synttäreitä


 


Olimme
taidenäyttelyssä, totesi mumma ihastellen. Lähdimme naisissa, mumma, Inkivääri ja minä Katriinan kauppaan. Mumma ensi kertaa. Niin se olikin, nuo väriterapiavaatteet, 40 - 70-lukujen vintageasut siellä ja kaikki muu kaunis saivat meidät taas ilahtumaan. Kokeilin useampia asuja hymyssä suin. Jäin muutamaa haaveilemaan, ehkä sitten viiden kilon jälkeen;) Sieltä tarttui mukaan myös palashampoota. Muutamassa blogissa niitä on esitelty ja nyt kokeilen itsekin. Harmittelen aina niitä muovipulloja. Täällä kun ei ole edes energiajätekeräystä:(



Olen
yhä vaan innoissani torin ja kauppojenkin juures -ja vihannessadosta. Eilen tarttui mukaan pinaattia ja soppahan se siitä syntyi. Niin hyvä, että loppusopasta kilpailtiin:) Tässä yksi soppamestari, tällä kertaa menee vauhdilla aurinkosoppaa, Inkiväärin ehdotonta lempiruokaa.


Tänään
meillä oli aikas mukava aamupäivä, Elina -ystävän ja hänen veljenpoikansa Joonatanin kanssa. Ensin uudistettuun Mäki-Matin puistoon ja sitten Katriinan kasvisravintolaan inkiväärikasvissopalle:) Soppaa siis jälleen ja ihan mahottoman hyvää!


Huomenna
on Kertut ja saan toivon mukaan hyviä ohjeita tuohon kieppiini. Alku on jo, mutta sitten tarvitsen rohkaisua;) Tänään pääsen naapurin Marita -kollegan kanssa teatteriin. Koulujen kulttuurivastaaville tarjotaan välähdyksiä syksyn uutuuksista ja pientä suolapalaakin:) Minäkin, vaikka kotona tällä hetkellä nyt olen, pääsen mukaan. Loppuun ihana herkkupöytä eilisillan Sirkku -ystävän syntymäpäiväillan vietosta. Talo täynnä kesän kaunistamia ja innostamia naisia. Ah!

Makoisaa viikkoa!